Acum citesti
FRC a lansat emiterea și plata online a licențelor pentru cicliști

În ultimii ani conducerea Federației Române de Ciclism a făcut eforturi constante pentru a aduce România la un nivel european în ceea ce privește partea competițională și organizatorică. O parte foarte importantă este cea de licențiere a sportivilor de elită și a amatorilor. Astfel, prin obținerea unei licențe UCI, inclusiv de amatori, înscrierea la competițiile naționale și internaționale devine mult mai simplă iar sportivii sunt asigurați în cazul în care au un accident nefericit.

Deși inițiativa a avut un succes destul de mare, procedura de legitimare destul de complicată, ce implica mai mulți pași separați, a făcut ca mulți sportivi, în special amatori, să amâne sau să renunțe la aceasta.

Începând de săptămâna aceasta, FRC a simplificat enorm procedura de eliberare a licențelor prin introducerea unui formular online și a plății cu cardul a unei singure sume ce include și asigurarea la compania Allianz-Țiriac. Mai mult, procedura de licențiere folosește platforma RaceHub pe care aproape toți cei ce au participat la competiții în ultimii ani au deja un cont, astfel încât nici măcar datele personale nu mai trebuie introduse, ele fiind deja disponibile.

Practic în mai puțin de 5 minute, dacă aveți scanată o adeverniță medicală ce să ateste că sunteți apți pentru ciclism, procedura e gata și FRC eliberează un număr de licență UCI, urmând ca legitimația fizică să fie produsă și trimisă în cel mai scurt timp.

Atenție, legitimarea e valabilă pentru anul în curs, nu pentru un an de la data eliberării, adică dacă vă legitimați acum, valabilitatea este până la 31 decembrie. Nu știm dacă pentru sezonul de ciclocros, dacă există concursuri în lunile ianuarie sau februarie, legitimarea se extinde și la acestea, dar cu siguranță se poate lămuri acest aspect dacă situația apare.

Costul legitimației cu asigurarea inclusă este de 100 lei pentru copii, 200 lei pentru cadeți și juniori, 250 lei pentru U23 și Elite, 150 lei pentru amatori și Masters și 200 lei pentru team manageri, antrenori și staff-ul tehnic.

Pentru mai multe informații și înscrieri vizitați pagina FRC.

 

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

17 + twelve =