Acum citesti
Fakir România se retehnologizează pentru a fabrica biocidul Hydro-Cide (QUAT)

Cunoscutul producător român de soluţie anti-pană Fakir, şi-a întrerupt producţia de soluţie pentru etanşarea anvelopelor, pentru a ajuta în acestă perioadă dificilă, la lupta împotriva pandemiei coronavirus. „Ştiind că este extrem de mare nevoie pentru astfel de dezinfectanţi, ne-am mişcat foarte repede. În două săptămâni am inventat produsul Hydro-Cide (QUAT), l-am testat, avizat la Institutul National de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militara ,,Cantacuzino’’, l-am produs în cantităţi mari şi livrat”, ne-a transmis Valentina Tigău, inventatoarea noului produs. „În această perioadă specială întreaga noastră producţie pentru Fakir s-a oprit şi ne-am concentrat exclusiv pe acest biocid”.

Însă nu a fost uşor întrucât materia prima a fost cu greu procurată din străinatate. „Piaţa este foarte săracă acum şi sunt cereri mari de biocid. In plus , agentii biocizi pe care ii utilizam nu sunt uzuali in piata romaneasca ca si materii prime, asa ca a trebuit sa ne orientam rapid catre piata externa.’’ mărturiseşte Valentina. Şi ştim şi noi asta întrucât vedem că prin magazine nu mai sunt de găsit dezinfectanţi.

‚,Cum am ajuns la aceasta gama de produse? In portofoliul nostru de produse exista si Detergentul pentru spalare strazi. Am primit multe solicitari dar stiam ca acest produs nu este ceea ce cauta de fapt piata, adica un Detergent pentru spalarea strazilor cu efect biocid. Am început să studiez problema şi aşa am ajuns şi la gama de biocizi.”

Noul produs distruge virusul COVID-19 şi este deosebit întrucât nu usucă mâinile. „Noul Hydro-Cide (QUAT) este o compozitie pe baza de substante tensioactive cu actiune blanda asupra pielii. Substanta biocida activa este clorura de benzalconiu , substanta notificata pentru categoria 1-Dezinfectanti , in conformitate cu European Biocidal Products Regulation (528/2012?EC).  Nu este deci o compozitie pe baza de alcooli care distrug dealtfel stratul lipidic protector al pielii.”, spune Valentina. În România , ca si agent biocid se produce hipocloritul, bun pentru dezinfecţia străzilor spre exemplu, dar nu este pentru igiena umana, respectiv dezinfectie maini. Fişa tehnică o puteţi studia aici.

Noul dezinfectant este disponibil în două variante tip ready-to-use, cu compoziţie chimică diferită: „pentru mâini” şi „pentru suprafeţe”. Varianta pentru mâini are preţuri mai mari întrucât conţine în plus agenţi emolienţi care protejează pielea.

Hydro-Cide (QUAT) poate fi folosit aşa cum este (nu trebuie diluat) şi este deja disponibil pe piaţă la următoarele preţuri. Comenzile se fac pe email la adresa valiant.business\at\gmail.com.

Cantitate Litri Preţ Lei fara TVA
Hydro-Cide (QUAT)- Pentru mâini 0,25 (indisponibil) 20
0,5 (minim 12 flacoane – 1 bax) 35
1 (minim 18 flacoane – 1 bax) 60
5 250
10 450
25 1000
220 (butoi) 7700
Hydro-Cide (QUAT) – Pentru suprafeţe 1 (minim 18 flacoane – 1 bax) 48
  5 200
  10 360
  25 800
  220 (butoi) 6160

Din 7 aprilie 2020, HYDRO-CIDE este si marca inregistrata la OSIM.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

4 × two =