Acum citesti
Capăt de carieră pentru două legende: Chris Hoy și Alessandro Petacchi

Toate lucrurile bune se termină la un moment dat și pe acest principiu, lumea ciclismului va fi mai săracă cu două nume de referință ale acesteia. Pierderea este împărțită frățește de către ciclismul de velodrom și cel de șosea, prin ieșirea de pe scenă a britanicului Chris hoy, multiplu campion olimpic și de 11 ori campion mondial, și a italianului Alessandro Petacchi, cel mai bun sprinter al ultimului deceniu.

hoy_petacchi

Sir Chris Hoy, căci după faptele de arme săvârșite de-a lungul carierei a fost înnobilat de suveranii britanici, își încheie cariera la 37 de ani după un parcurs presărat de performanțe. Dacă cele 11 titluri mondiale sau cele 6 medalii de aur, care îl fac cel mai medaliat sportiv britanic din istorie la Jocurile Olimpice, sunt mai valoroase rămâne la cheremul fiecăruia să decidă. Debutul în performanță a venit în 2000, la J.O. de la Sydney, cu o medalie de argint, Jocurile de la Atena fiind locul unde a cucerit primul aur, iar apogeul a fost reprezentat de Olimpiada din 2008 de la Beijing, unde scoțianul și-a adjudecat 3 medalii de aur. Jocurile Olimpice de la Londra au fost ultima mare paradă a sa, cu alte două medalii de aur.

Alessandro Petacchi este și el un specialist al vitezei, sau mai degrabă a fost căci ziua de ieri a marcat retragerea sa oficială din sport. Sprinterul din La Spezia, aflat la vârsta de 39 de ani, a decis că 18 ani în plutonul profesionist sunt suficienți și că palmaresul său de 200 de victorii este unul suficient de bogat. Italianul deține 48 de victorii de etapă în cele 3 mari tururi, al Franței, Italiei și Spaniei, și a câștigat tricoul rezervat celui mai bun sprinter cel puțin o dată în fiecare din cele 3 curse, record deținut doar de alți 3 rutieri de-a lungul istoriei. Petacchi a debutat la echipa Scrigno-Bluestorm în 1996, în 2000 a trecut la Fassa Bortolo, cei 5 ani petrecuți în acea echipă constituind cea mai fructuoasă perioadă a sa, pe urmă semnând pentru Milram, LPR Brakes și Lampre-Merida, echipă la care se află de 3 ani.

 

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

7 + eleven =