Acum citesti
Canyon oferă o colecție de MTB foarte performante pentru copii

Canyon a prezentat zilele trecute prima lor colecție de biciclete pentru copii, după ani de zile de dezvoltare și proiecte, scopul fiind de a oferi performanță offroad reală pentru noua generație de MTB-iști, dar la prețuri abordabile. Au rezultat modelele Offspring rigide de 16 și 20 și modelul Grand Canyon de 24 cu suspensie pe față.

Canyon și-au dorit să ofere copiilor senzații reale de trail și pare să fi reușit, cu frâne hidraulice, grip-uri cu protecție la căzături, pipe speciale pentru protecția genunchilor care permit angrenaje cu brațe scurte.

Practic dacă înainte viitorii MTB-iști începeau cariera pe biciclete BMX, acum colecția Canyon oferă modele cu roți de 16, 20 și 24 pentru toți copiii cu înălțimi între 98 și 153 cm.

Prețurile sunt clar mai mari decât cele ale bicicletelor de copii din supermarket, dar Canyon încearcă să ofere aceiași calitate, performanță și durabilitate ca la bicicletele pentru adulți. Bicicletele sunt cât se poate de ușoare iar calitatea lor le va face să își păstreze valoarea la revânzare.

Offspring AL 16

Pentru cei mai mici, Offspring 16 vine cu un cadru ușor dar rigid din aluminiu și o furcă de asemenea rigidă, la prețul de 500 Euro. Deși pare că e single speed, bicicleta are butucul spate Automatix 2 cu două viteze cu schimbare automată, pentru ca tânărul să nu trebuiască să se ocupe cu schimbarea treptelor dar să beneficieze totuși de o treaptă mai ușoară pentru urcări.

Chiar și cea mai mică bicicletă primește frâne hidraulice SRAM Level pe disc, cu reach scurt la manetă și furcă cu ax thru. Bicicelta folosește pe spate roată de 16 pentru un acces mai ușor, dar pe față una de 18 pentru capacități de trecere mai bune. Bicicleta de 8.2 kg are headset normal, monobloc standard de 73 mm și angrenajul mic Canyon de 102 mm. De asemenea bicicleta e dotată cu șaua mică Canyon Offspring, pipă și ghidon integrate cu protecție de cauciuc pentru genunchi și grip-uri subțiri care amortizează însă foarte bine vibrațiile, datorită ghidonului subțire de 19 mm.

Offspring AL 20

Modelul de 20 oferă la 700 Euro o transmisie SRAM X4 cu 9 viteze cu manetă trigger și o casetă 11-34 gata de offroad. Cadrul este aproape similar cu cel mai mic, dar are ax thru și pe spate, greutatea crescând la 9,1 kg. Frânele sunt tot Level cu discuri de 140 mm.

Modeul păstrează sistemul pipă/ghidon/grip cu protecție și amortizare a vibrațiilor, dar angrenajul este de 127 mm iar șaua e ceva mai mare.

Grand Canyon AL 24

Cea mai mare bicicletă din colecția pentru cei mici este de fapt o bicicletă de adulți miniaturizată. Grand Canyon AL 24 este o bicicletă reală de trail pentru cei ce nu sunt încă gata să treacă la roți de 26. Cadrul ușor din aluminiu și furca de 65 mm Spinner Grind Air sunt perfecte pentru cicliștii ușori, prețul bicicletei fiind e 800 Euro.

Modelul cântărește 10.9 kg și are transmisie X4 cu 9 viteze, folosind de asemenea frânele Level cu discuri de 140 mm. Roata spate are tot ax thru, dar pe față avem ax QR normal. Ghidonul subțire cu protecție de 19 mm se păstrează, dar are o lățime mai mare, de 550 mm.

Toate modelele sunt disponibile în două combinații de culori, fiecare având roata spate asortată. Modelul de 16 are o opțiune albastru/negru, modelul de 20 negru/lime iar cel de 24 are negru/roșu, în timp ce combinația negru/portocaliu/albastru a Canyon Factory Enduro Team este disponibilă la toate modelele.

Bicicletele pot fi deja comandate, modelele Offspring fiind livrate peste 3-4 săptămâni în timp ce Grand Canyon 24 va fi livrat la finalul lunii mai.

Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.

Informații și imagini de pe bikerumor.com

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

twelve + 16 =