Acum citesti
Canyon a lansat noul model de trail Neuron CF, cu cursă mărită și geometrie îmbunătățită

Noua bicicletă polivalentă de trail Canyon Neuron CF vine în 2022 cu 10 mm de cursă în plus la furcă, devenind mai capabilă pe teren tehnic, dar păstrând eficiența la pedalat. Noua configurație cu suspensie de 130/140 mm face ca Neuron să se situeze în zona de mijloc a performanțelor, la fel de distractivă pe singletrack, trail-uri tehnice, dar capabilă și de aventuri montane de o zi întreagă. Un fel de MTB complet, pentru aproape orice situație.

MTB-urile au devenit tot mai specializate, au primit curse mai lungi și unghiuri mici ale furcii, însă tot mai puține modele rămân cu adevărat polivalente, perfecte pentru majoritatea turelor și riderilor. Neuron a fost mereu în această ultimă categorie, iar acum, cu cursa mărită, e și mai bine plasată între modelul Canyon Lux de XC și Trail lejer și modelul all-mountain Spectral, fiind mai aproape chiar și de modelul Mullet de enduro.

După ce anul acesta a existat deja o ediție limitată premium cu aceste modificări, acum toate modelele din carbon au furci de 140 mm împerecheate cu cadrele Neuron cu aceiași cursă de 130 mm. Cursa suplimentară din față scade un pic unghiul furcii, cu 0.5 grade față de modelul original Neuron, ceea ce îl face mai capabil pe poteci abrupte. Unghiul furcii e acum de 66.5 sau 67 de grade (pentru modelele de 27.5, respectiv 29).

Se pare că au fost efectuate și alte mici modificări ale geometriei cadrului, pentru că si cu furca cu cursă mai lungă și unghi mai mic, stack-ul și reach-ul cadrului sunt neschimbate, la fel și unghiul tijei de șa de 74.5 grade și drop-ul de 18 sau 38 mm al rulmenților pedalierului modelului original Neuron.

Cadrul integral din carbon Neuron CF nu s-a schimbat deloc de la lansarea sa din 2018. Cursa de 130 mm din spate este în continuare suplă la început, apoi mai rigidă pe mijlocul cursei, pentru eficiență la pedalat și progresivă la capăt, folosind aceiași suspensie cu 4 brațe Triple Phase.

Bicicleta folosește dimensiuni ale roții în funcție de mărimea cadrului, 27.5 pentru XS și S și 29 pentru M-XL.

Ce e interesant e că și versiunile mici cu roți de 27.5 folosesc tot furci pentru roți de 29!

Neuron are un sistem de management intern/extern al cablurilor folosind protecția de downtube pe toată lungimea ei, are rulmenți pedalier filetați, cuveți cu limitare pentru protecția cadrului, tije dropper de 30.9 mm și e compatibilă cu transmisii 1x sau 2x, chiar dacă toate modelele vin din fabrică cu transmisii 1x.

2022 Canyon Neuron CF 8 WMN

2022 Canyon Neuron CF 8

Sunt disponibile patru modele Neuron CF din carbon, cu prețul minim de 3000 Euro pentru modelul Canyon Neuron CF 8 și CF 8 WMN, care au în acest moment transmisii Shimano SLX 1×12, furcă FOX 34 și suspensie Float DPS Performance, tijă dropper Canyon Iridium și roți DT Swiss XM 1700 din aluminiu, greutatea totală fiind de 13.3-13.5 kg.

2022 Canyon Neuron CF 9

Pentru 4000 Euro, Neuron CF 9 vine cu grupul Shimano XT și suspensii Fox Performance Elite, disponibil în această iarnă, în funcție de mărime.

2022 Canyon Neuron CF 9 SL

Modelul Neuron CF 9 SL costă 4800 Euro și vine cu transmisie wireless SRAM GX Eagle AXS, frâne Code RSC, suspensie Fox Factory și roți din carbon DT XMC 1501, greutatea totală în mărimea M fiind de 12.96 kg și disponibilitatea începând din a doua jumătate a lunii decembrie.

2022 Canyon Neuron CF SLX LTD

Modelul de top Neuron CF SLX LTD va fi disponibil în curând, la prețul de 8000 Euro, cu echipare premium ce include grupul SRAM X01 Eagle AXS, suspensie automată RockShox Pike Ultimate și Super Deluxe Ultimate AXS Flight Attendant, tijă dropper Reverb AXS și roți din carbon DT Swiss XMC 1200.

Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.

Informații de pe bikerumor.com

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

19 + 4 =