Acum citesti
Campania „Prima bicicletă… de Crăciun” va ajuta niște copii să ajungă mai ușor la școală

Mulți dintre elevii din comuna ieșeană Dăgâța merg și câte 8 kilometri pe zi, ceea ce înseamnă 5.500 de kilometri într-un an școlar. Merg pe jos, doar ca să învețe. Campania „Prima bicicletă…de Crăciun” inițiată de ProBikeAddiction își propune să încurajeze cât mai multe persoane să doneze o bicicletă acestor copii, astfel încât drumul până la școală să pară mai scurt.  Mai sunt exact 10 zile până la finalizarea campaniei.

donatii_biciclete

Ioana Popa, reprezentata ProBikeAddiction, ne ține la curent cu mersul de până acum al campaniei.

Mihăiță are 4 ani. În fiecare zi, merge câte 5 kilometri dus-întors până la grădiniță. „Este o bucurie de copil, nelipsit din grupa mijlocie. Vine la școală împreuna cu surioara lui din clasa întâi. De multe ori îi însoțește și mama”, a declarat directorul Școlii cu clasele I-VIII Dagâța, George Stancu. Copiii ca Mihăiță merită să învețe!

Până acum am reușit să strângem:

  • 13 biciclete, dintre care 7 încă în depozitul Cargus (dar ajung săptămâna aceasta) + o tricicletă + o trotinetă, numai bune pentru cei mici, iar de promisiuni, nu mai vorbim;
  • primii bani pentru componentele pe care le avem de schimbat la unele biciclete, vin tocmai din Italia;
  • promovarea atât la nivel local, în Iași, cât și național;
  • bucuria de a întâlni oameni calzi care chiar vor să ajute – legarea de noi prietenii – cum s-ar putea altfel între persoane care adoră mersul pe bicicletă?

Iată ce ne-a spus Cristian din Chicago. Prin intermediul vărului său din România a reușit să doneze bicicleta fetiței lui: „Am aflat de acțiunea voastră și chiar dacă suntem acum în Chicago nu am uitat realitățile din România. Vrem să donăm bicicleta fetiței noastre Ioana care a fost mai mult decât bucuroasă să le facă un cadou de Crăciun acelor copii care doresc să se deplaseze la școală.

Vă dorim să aveți o campanie de succes și toți copiii de la Dagâța să aibă câte o bicicletă”.

Puteți urmări actualizările periodice în continuare pe pagina principala „Prima bicicleta…de Craciun”, acolo unde puteți citi și povestea copiilor din comuna Dagâța, județul Iasi, care ne învață cum este posibil ca într-un an școlar să facă pe jos mai mult de dublul distanței de la București la Londra.

Cum puteți dona

Dăcă sunteți din Iași, un telefon sau un mail sunt suficiente pentru a stabili o întâlnire și a ridica personal bicicleta. De asemenea, dacă vă face plăcere, puteți participa la întâlnirea cu copiii din Dăgâța, pe 20 decembrie, atunci când vom dona bicicletele.

Nu sunteți din Iași și doriți să donați în cadrul campaniei „Prima bicicletă…de Crăciun”? Nimic mai simplu, căci firma de curierat Cargus asigură transportul gratuit al bicicletelor de la persoanele care doresc să doneze, către ProBikeAddiction.

Campania umanitară „Prima bicicletă… de Crăciun” se desfășoară în perioada 12 noiembrie-15 decembrie 2013, beneficiarii acestei prime ediții fiind copiii din comuna Dagâța. Vineri, 20 decembrie 2013, cu ajutorul celor care au donat vom prelua misiunea lui Moș Crăciun, aceea de a bucura copiii și de a le oferi cadouri.

Pentru orice detalii cu privire la campania umanitară „Prima bicicletă… de Crăciun” pentru copiii din comuna Dagâța puteți apela la:

Ioana Popa – [email protected] 0742.220.061

Cristian Amariutei – [email protected] 0742.559.030

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

9 + 20 =