Acum citesti
Biciclist cu fatbike bate recordul renumitei curse de câini Iditarod

Când spui „fatbike versus câini” nu te aştepţi la performante cine ştie ce din partea unei biciclete în raport cu agilitatea şi neliniştea unui husky. Însă atunci când un ciclist din Anchorage, Alaska, concurând pe o bicicleta fatbike distruge recordul anterior al faimoasei curse, merită să povestim despre ispravă.

Aparent John Lackey, în vârstă de 36 ani, a fost şocat când a aflat că a terminat cursa Iditarod Trail Invitational de peste 560 km în doar 1 zi, 18 ore şi 32 minute. Timpul lui nu a fost doar bun ci a fost cu peste 10 ore mai bun decât recordul anului trecut al cursei care se desfăşoară pe traseul legendarei Iditarod Sled Dog Race.

Iditarod Trail Invitational 2015 John Lackey

Spre deosebire de Iditarod Sled Dog Race, unde concurenţii participă cu atelaje trase de câini, Iditarod Trail Invitational se ţine pe biciclete, pe jos sau pe skiuri.

Iditarod Trail Invitational 2015 02

Cursa a fost rapidă însă chiar şi pentru Lackey a fost surprinzător de rapidă. Mulţumită cantităţilor mici de zăpadă şi a vântului din spate ciclistul a atins viteze şi de peste 30 kmh transformând cursa într-una relativ uşoară, lucru pe care nu l-ar putea spune concurenţii de la Iditarod Sled Dog Race. Totuşi aceştia din urmă nu ar trebui să se plângă întrucât locul întâi vine cu un premiu de 70.000 $!

Pentru cei care participă cu bicicleta nu există premiu în bani ci doar ocazia de a concura pe un traseu superb distrugând între timp recorduri cu greu obţinute de-a lungul anilor.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

eight + 8 =