Acum citesti
Aplicatia Cannondale te conecteaza cu bicicleta intr-un mod cu totul nou

Inovatia este reper atunci cand vorbim despre brandul Cannondale, iar furca lefty este unul din multele produse inovatoare pe care compania l-a imbunatatit de-a lungul anilor.

In toamna anului 2019, Cannondale a lansat pe piata un alt produs aparte: o aplicatie care se conecteaza cu bicicleta intr-un mod cu totul nou.

Legatura dintre aplicatie si bicicleta este oferita de un senzor de roata, dezvoltat impreuna cu cei de la Garmin, care echipeaza deja o parte din bicicletele Cannondale 2020. Acesta conectat cu aplicatia de smartphone ofera utilizatorului o multime de informatii interesante, cum ar fi: inregistrarea activitatii pe bicicleta in mod automat, detalii despre bicicleta ta sau iti aminteste cand e timpul pentru o inspectie in service-urile Cannondale autorizate.

Conectare in modul invizibil

Aplicatia Cannondale poate urmari activitatea ta, fara necesitatea logarii sau apasarii vreunui buton. Senzorul de roata integrat (Bluetooth & ANT+ wireless), dezvoltat impreuna cu cei de la Garmin, incepe sa inregistreze automat, imediat ce identifica miscare. Acesta iti contorizeaza foarte exact viteza, distanta si timpul de rulare, fara sa fie necesara conectarea cu smartphone-ul. Senzorul are o memorie interna care ii permite inregistrarea cu pana la 30 de plimbari, inainte de a face sincronizarea cu aplicatia. Toate datele culese vor fi disponibile in aplicatie, astfel incat iti vei putea urmari foarte usor evolutia.

Service inteligent

Aplicatia are si functia de odometru, respectiv inregistreaza numarul de ore parcurse in saua bicicletei si te anunta atunci cand bicicleta are nevoie de service. Aceasta iti va reaminti cand trebuie sa faci o vizita la dealer-ul Cannondale autorizat, pentru o revizie periodica sau alte interventii care apar in timp. De asemenea, ungerea lantului sau o scurta verificare de siguranta sunt alte aspecte de baza, deseori neglijate sau pur si simplu uitate, pe care aplicatia ti le reaminteste.

Pentru bicicletele echipate cu furca Lefty, functia de odometru va fi de un real ajutor. Intervalele de service, bazate pe numarul de ore de utilizare, vor fi foarte usor de urmarit.

Plimbari mai dese. Informatii intr-un singur loc.

Un alt lucru foarte interesant pe care aplicatia Cannondale il ofera, este „Garajul”. Aici vei avea centralizate toate informatiile despre bicicleta ta. Vei gasi fiecare manual de utilizare si lista cu toate componentele bicicletei, astfel incat inlocuirea acestora va fi mult mai usoara. De asemeni, vei gasi informatii legate de suspensie, existand chiar si un instrument care iti va permite sa vezi toata tehnologia ascunsa in interiorul bicicletei. Vei gasi o serie intreaga de video-uri despre intretinerea si ingrijirea corecta a bicicletei / bicicletelor tale.

Tot in ideea pastrarii informatiei intr-un singur loc, este si optiunea „Bike Fit”. Aici iti poti introduce masuratori precum: inaltimea seii, lungimea tijei de sa, lungimea bratului de angrenaj si altele. Toate aceste informatii te ajuta in momentul in care vrei sa faci anumite schimbari de componente sau cand ti se umple garajul de biciclete si vrei sa pastrezi aceeasi pozitie de pedalare.

Bicicletele ajuta la reducerea emisiilor de CO2

Aplicatia Cannondale te incurajaza sa te implici direct in protejarea mediului, prin reducerea emisiilor de combustibil. Pe masura ce pedalezi si distanta este inregistrata, aplicatia iti va arata la finalul traseului, cantitatea de combustibil economisita si reducerea de CO2. Mai mult, aceasta va colecta datele tuturor utilizatorilor aplicatiei si iti va afisa cifrele totale la nivel de comunitate. Va fi interesant sa vizualizezi impactul pe care il ai, impreuna cu comunitatea Cannondale, atunci cand alegi bicicleta, in detrimentul autovehiculului.

Cum conectezi bicicleta noua la aplicatia Cannondale.

  1. Descarca gratuit aplicatia pe telefonul tau, IPhone sau Android
  2. Deschide aplicatia Cannondale
  3. Roteste roata fata a bicicletei tale
  4. Apasa “Pair with new Cannondale Wheel Sensor”
  5. Selecteaza senzorul de roata al bicicletei tale, cand apare pe ecran
  6. Apasa “Confirm” si esti gata de drum

Mai jos sunt cateva informatii despre senzorul de roata. Acesta se poate achizitiona separat, pentru bicicletele Cannondale care nu vin cu echipate cu senzor de roata.

  • Dezvoltat in parteneriat cu Garmin
  • Date precise pentru viteza, distanta si timp
  • Memorie interna
  • Inregistreaza automat activitatea
  • Memoreaza viteza si distanta pentru 30 de curse/deplasari
  • Odometru
  • Compatibil Bluetooth si ANT+wireless
  • Baterie tip moneda “2032” cu durata de viata de 1 an
  • Disponibil ca produs aftermarket
Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

twelve − 11 =