Acum citesti
Antidote Carbonjack: enduro, din carbon, handmade

Oferta bicicletelor cu cadre din carbon este în acest moment destul de mare, însă există foarte puțini producători care construiesc în Europa. Iar Antidote este unul dintre acei puțini, fabricat în Polonia și cu un aer exclusivist. Noul produs, Antidote, va rula acum doar pe roți de 29 de inch (modelul vechi se baza pe roțile mai mic, de 27.5 inch) și va avea un cadru cu un aspect futurist, construit integral din carbon.

Suspensia cadrului va fi de 150mm, iar așa cum lesne se poate observa din fotorgafii, se va baza pe un amortizor cu arc, ceea ce ne oferă un indiciu clar despre abuzurile repetate la care poate fi supusă această bicicletă. Cu maximă plăcere. Furca va avea o cursă de 170mm, iar greutatea cadrului este de 2.8 kg în dimensiunea M. Garanția pe viață pentru cadru este oferită doar primului posesor, iar prețul de achiziție este de 3.499 de euro.

Construcția suspensiei spate este diferită față de ceea ce vedem la alți producători. Botezată FDS (Floating Damping System), aceasta are amortizorul amplasat între seat tube și roata de spate, fără a fi necesară o construcție de tip 4-Link! Amoritozul este așadar floating nefiind prins direct de cadru sau de basculă. Centrul de greutate este astfel mai eficient și mai jos poziționat, făcând ca această bicicletă să fie mult mai stabilă.

În ceea ce privește geometria, cadrul are un headtube amplasat la 65 de grade, seat tube-ul amplasat la 74.4 grade, un ampatament de 1223mm, un reach de 450mm, un stack de 621mm și un chainstay cu o lungime de 450mm, toate valorile fiind valabile pentru dimensiunea M. Geometria este optimizată pentru o furcă de 160mm, deși poate fi folosită și una de 170mm. Cei care achiziționează cadrul, pot opta fie pentru un amortizor Fox Float X2 sau un Ohlins TTX.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

14 − six =