Acum citesti
Garmin a lansat noul EDGE 1030

Noul Garmin EDGE 1030 GPS dorește să ofere informații utile în tură ca niciun alt model anterior. Pe lângă faptul că se împerechează cu senzorii uzuali cum ar fi cel de puls, de putere, viteză sau cadență, acesta se conectează cu radarul și luminile Varia și cu telefonul pentru a oferi o experiență mai bună.

Funcția Trendline va extrage rute populare de șosea și MTB din cloud și va oferi sugestii de ture. Totul e afișat pe un ecran color de 3.5 inch pe hărțile preinstalate cu navigație și alerte în timp real. Senzorii de luminozitate ajustează ecranul în timp real.

Recomandările de ture vin din Garmin Connect dintr-o bază de date cu miliarde de km de informații. Funcția online Course Creator a fost îmbunătățilă și oferă acum posibilitatea de a crea rute de șosea, gravel sau MTB mult mai ușor. Când ruta e gata, aceasta apare pe GPS, poate fi partajată cu prietenii sau poți primi sugestii de rute alternative. Pentru membrii Strav Premium funcția Strava Live Segments oferă informațiile despre KOM-uri și performanța pe segmente în timp real, inclusiv afișarea vitezei medii pe segment pentru tura actuală și cea cu care se concurează, acesta fiind un element de noutate, împreună cu o nouă grafică.

Un nou sistem de mesaje rider-to-rider permite transmiterea de mesaje predefinite altor utilizatori de 1030 fără a fi nevoie să se scoată telefonul.

A new Rider-to-Rider messaging system lets you send preformatted messages to other 1030 users without having to pull out your phone.

Pentru cei ce vor cheltui 599 USD pentru acest computer (sau 699 cu senzorul de puls inclus) pentru a se antrena mai eficient, vor fi disponibile două noi sisteme: TrainingPeaks Connect IQ preinstalat, care încarcă antrenamentele zilnice direct pe computer și modului Firstbeat care oferă mai multe analize a antrenamentului inclusiv calculul VO2 max, nivelul de antrenament și de performanță, FTP, Stress Score, Training Load, Aerobic/Anaerobic Training Effect și Recovery Time – pentru majoritatea dintre acestea e nevoie de un powermetru.

Training Load măsoară impactul psihologic al antrenamentului pe ultimele 7 zile iar TrainingPeaks va indica dacă nivelul curent de antrenament este optim.

Training Status indică cum merge antrenamentul analizând schimbările în nivelul de fitness (VO2max) în funcție de datele curente și istorice Training Load. Acest parametru poate să indice dacă antrenamentul e productiv, distructiv sau menține doar nivelul curent. Indică de asemenea când există riscul de supraantrenament.

Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.

Importatori în România: Extreme Riders, Trisport, Sport Guru.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

one × 2 =