Acum citesti
Fuji a lansat modelul all-mountain Rakan LT 2021 cu suspensie de 150 mm

Fuji Rakan LT a suferit schimbări destul de serioase de-a lungul anilor, de la apariția sa în 2015. Modelul original era o bicicletă de trail cu cursa de 120 mm și unghiul furcii de 69 de grade, aceasta evoluând între timp într-un MTB full suspension cu roți de 29 cu unghi mic al furcii și cursă lungă, gata de all-mountain. Noul model e prezentat de Amy Morrison, Campion Național Pro de Enduro în SUA.

Primul lucru remarcabil la noul Fuji Rakan LT este configurația neobișnuită a suspensiei, cu un pivot situat la jumătatea chainstay-ului! Acesta este o parte din suspensia proprie Fuji MLink, prezentă deja și pe modelul de enduro Fuji Auric LT.

În afară de acest pivot poziționat foarte ciudat, restul suspensiei arată normal. Pivotul de pe mijlocul chainstay-ului vine împreună cu un braț între seatstay și chainstay situat pe partea stângă a bicicletei.

Fuji spune că MLink este una dintre cele mai eficiente platforme de suspensie de pe piață, aceasta oferind o sensibilitate excelentă pe obstacole mici și fiind eficientă și la obstacolele mari. Pe Fuji Rakan LT aceasta oferă o cursă de 150 mm.

Suspensia spate e împerecheată în față cu o furcă cu cursa de 160 mm și offset de 42 mm, cu un unghi de 63.7 grade. Tija de șa are un unghi abrupt de aproximativ 77 grade în mărimea M, promițând o poziție eficientă și puternică la pedalat.

Reach-ul e destul de mare pe toată gama de mărimi S-XL, dar este înmod particular mare la mărimea S unde e de 450 mm, ajungând la 510 mm la mărimea XL. Seat tube-urile au lungimi între 380 și 495 mm. Toate mărimile au roți de 29 și chainstay-uri de 435.8 mm.

Modeul Fuji Rakan LT 29 2021 e disponibil în două versiuni de preț. Modelul de bază e LT 1.5 și are prețul de 2799,99$. În echipare se regăsește o furcă RockShox Yari RC, amortizor RockShox Super Deluxe Coil Select, transmisie Shimano Deore 1×11, frâne TRP Trail S cu discuri de 203/180 mm și roți WTB ST i30. Culoarea disponibilă e Iron Grey/Sand.

Modelul de top Fuji Rakan LT 1.1 costă 3999,99$, folosește furca cu brațe de 38 mm RockShox ZEB Select+, amortizor RockShox Super Deluxe Coil Select+, transmisie SRAM GX 1×12, frâne TRP Quadiem și roți DT Swiss M1900 Spline 30. Culoarea disponibilă e Dark Bronze/Red Orange.

Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.

Informații de pe bikerumor.com

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

two × two =