Acum citesti
CONCURS FOTO: FreeRider.ro împreună cu MarosBike.ro te premiază!

FreeRider.ro, împreună cu MarosBike.ro, au decis să relanseze concursul foto, care a fost atât de popular în urmă cu câțiva ani. De data aceasta, lista de premii este la fel de consistentă, însă sistemul prin care poți câștiga este ușor diferit.

concurs-fotoMecanismul

Astfel, ca să nu mai lăsăm loc intepretărilor, am decis că vom alege cele mai bune fotografii pe care le primim pe e-mail (pe [email protected]) și le vom publica într-o galerie unde voi veți putea vota cea mai bună poză a săptămânii. La final de săptămână, doi fotografi de sport, Răzvan Chirnoagă și Cherestes Janos Csaba, vor da verdictul asupra fotografiei câștigătoare, întocmind un top 3. Pe baza alegerii lor și ținând cont de nota fotografiei obținută pe site, în urma voturilor voastre, vom avea un câștigător. Astfel, în fiecare zi de luni, fotografia care acumulează cele mai multe voturi va fi declarată câștigătoare.

Cum se calculează media?

Cei doi jurați propun un top 5, alegând cele mai bune 5 poze din fiecare săptămână. Fiecare fotografie primește astfel o notă de la 1 la 5, 1 fiind cea mai mică, iar 5 cea mai mare, în funcție de locul pe care s-a plasat în preferințele juriului. Ca exemplu, o fotografie propusă pe locul 2 va primi 4 puncte. Locul 1 va primi 5 puncte, iar locul 4 va primi 2 puncte etc. După ce se calculează media celor doi fotografi, se adună cu nota de pe site și se împarte la doi, adică o altă medie. Altfel spus, jumătate reprezintă nota fotografilor și cealaltă jumătate, rating-ul de pe site.

Fotografii din juriu

cherestes-janos-csaba
Cherestes Janos Csaba este pasionat de fotografie, urmându-și visul și ajungând să trăiască de pe urma proiectelor foto. Pedalează mult, pedalez mult, fotografiază oameni și evenimente, dar se preocupă și de fotografia comercială. Are câteva premii la activ în fotografia de sport. În prezent, colaborează cu Dance Masters România, fiind fotograful lor oficial.
razvan-chirnoaga
Imi castig painea din fotografie de multi ani, vreo 11, din care 7 de presa. Vorbim de presa de Bucuresti, nu gluma din Galati. Visul meu a fost sa ajung la un ziar de sport (ProSport, Gazeta) sau la vreo agentie de presa (Mediafax, Reuters) dar, n-a fost sa fie. Am ajuns intr-o altfel de presa, mai speciala. Dupa ce am “iesit” din presa, am continuat ca fotograf freelancer si am facut ce mi-am dorit: fotografie de sport. Este sigurul gen de fotografie pe care il fac fara sa obosesc, chiar daca trebuie sa conduc sute de kilometri, sa stau in frig, in ploaie, in noroi, gaze de esapament, zgomot de motoare, sa ma cert cu organizatorii care nu ma lasa sa stau in zone periculoase de pe circuit. Pentru mine, fotografia de sport inseamna ADRENALINA si adrenalina inseamna VIATA.

Alte informații

Premiul va fi trimis de către Maros Bike câștigătorului, fără niciun cost de transport. De asemenea, bine de știut, se poate vota o singura dată/IP. Așadar, nu vei putea acorda 100 de voturi aceleiași fotografii. Termenul limită pentru trimiterea unei fotografii este ziua de sâmbătă, cele trimise duminica vor fi programate pentru săptămâna următoare.

Câștigătorul va fi ales în fiecare zi de luni și informat pe e-mail, pe adresa de pe care ne trimite fotografia. Numele acestuia va fi publicat în lista de mai jos, în dreptul premiului pe care l-a câștigat.

Atenție! Fotografia trebuie să fie făcută de voi sau voi să figurați în fotografie (pentru aceasta va trebui să cereți acordul celui care v-a fotografiat)! Ne rezervăm dreptul de a cere originalul în cazul unei reclamații/contestații. Vă rugăm nu trimiteți fotografii descărcate de pe internet, deoarece nu are nici sens și nici haz. Dacă două sau mai multe fotografii au același rating, vor fi departajate prin tragere la sorți. Nu pot participa la concurs angajații FreeRider.ro, MarosBike, cât și rudele sau colaboratorii acestora.

Iată și lista de premii:

1-7 februarie: Bluză cu mânecă lungă BBB Team Jersey. Vezi/votează pozele propuse AICI. Câștigător: Andrei Olariu.
8-14 februarie: Mănuși de iarnă BBB HighShield. Vezi/votează pozele propuse AICI. Câștigător: Alin Andreescu.
15-21 februarie: Set anvelope Continental X-King Performance. Vezi/votează pozele propuse AICI.
Câștigători: Andrei Lungoci și Tibi Hila.
22-28 februarie: Lanț BBB PowerLine pentru 10 viteze. Vezi/votează pozele propuse AICI.
Câștigător: Traian Olinici.
29 februarie – 6 martie: Geantă BBB Office Bag. Vezi/votează pozele propuse AICI.
Câștigător: Emil Tătar.
7-13 martie: Far BBB HighIntegrate. Vezi/votează pozele propuse AICI.
Câștigător: George Ancuța.
14-20 martie: Pantaloni ciclism BBB Team. Vezi/votează pozele propuse AICI.
21-27 martie: Ciclocomputer BBB Wireless cu 8 funcții. Vezi/votează pozele propuse AICI.
28 martie – 3 aprilie: Set imbus BBB Microfold cu 20 de funcții. Vezi/votează fotografiile propuse AICI.
4-10 aprilie: Set anvelope Continental X-King Performance. Vezi/votează fotografiile propuse AICI.
11-17 aprilie: Set far + stop HighCombo. Vezi/votează fotografiile propuse AICI.
18-24 aprilie: Geantă BBB portbagaj, capacitate 9.75l. Vezi/votează fotografiile propuse AICI.
25 aprilie – 1 mai: Ghidon BBB FiberTop. Vezi/votează fotografiile AICI.
2-8 mai: Ciclocomputer BBB 12 funcții, wireless. Vezi/votează fotografiile AICI.
9-15 mai: Cască Elbrus BHE-34. Vezi/votează fotografiile AICI.
16-22 mai: Șa MTB BBB Ultrabase. Vezi/votează fotografiile AICI.
23-29 mai: Rucsac BBB Backpack. Vezi/votează fotografiile AICI.
30 mai – 5 iunie: Ochelari BBB 3003 Retro. Vezi/votează fotografiile AICI.
6-12 iunie: Ciclocomputer BBB 2212, cu fir și 13 funcții. Vezi/votează fotografiile AICI.
Mult succes!

Vezi Comentarii (21)
  • Buna seara,

    Spuneti-mi exista un termen limita pentru trimiterea pozelor pentru concursul foto?
    In lipsa unui cont de facebook, exista posibilitatea de a trimite pozele pe o adresa de e-mail?

    Multumesc

    Oana

  • Buna ziua,
    Exista o ora limita pentru trimiterea fotografiilor? Am trimis una Duminica seara, insa nu apare in concursul de saptamana asta.

    • Salut, am schimbat un pic regulamentul, am menționat în noul articol, se pot trimite până sâmbătă, ca duminică să fie aranjate galeriile. Poza ta va intra săptămâna viitoare.

  • Se posteaza toate fotografiile trimise de catre public sau se face o preselectie a celor trimise inainte de a fi afisate pe site ?!

  • Buna! Eu inteleg asa: decizia si nominalizarea fotografiei castigatoare se bazeaza intr-o oarecare proportie (nu stiu care, mai exact), si pe voturile adunate de acea fotografie. Cine voteaza acea fotografie? Prietenii concurentului sau un juriu FreeRider?
    Multumesc,
    Magda

  • Buna! Eu inteleg asa: decizia de nominalizare a fotografiei castigatoare se bazeaza, intr-o oarecare masura, si pe numarul de voturi obtinute de acea fotografie. Cine voteaza fotografia? Trebuie sa ne mobilizam prietenii :), voteaza ceilalti concurenti sau exista un juriu Free Rider pentru asta?
    Multumesc,
    Magda

      • Oricum ca si info pentru Magda dar si pentru Free Rider, voturile nu au nicio importanta. Oricum ce decid „specialistii” fotografi mentionati mai sus, aia conteaza. Metoda de calcul este incorecta si practic voturile a zeci de prieteni nu au importanta. Am trimis si eu niste poze la un moment dat si desi m-au votat zeci de amici si cunoscuti carora le-am dat link-ul au venit specialistii si au „rezolvat” problema…deci practic este un concurs pentru fotografi si nu pentru pasionati in ale ciclismului…
        Am crezut ca este o metoda de a face publicitate si ca atunci cand da-i un link cunoscutilor sa te voteze implicit creste traficul pe freerider si acest site/mediu devine mai cunoscut si bineinteles freerider rasplateste acest lucru prin cadourile marunte mentionate de la MarosBike….dar nu asta era strategia se pare.

        Dar partea funny este ca am aflat ulterior ca exista si o metoda prin care se poate vota de mai multe ori…de pe telefonul mobil pornind si oprind conexiunea la net practic rezolvi problema folosirii aceluiasi IP…nu cred ca Free Rider nu stie acest lucru…
        Bineinteles ca am renuntat sa mai trimit vreo poza…

        Overall concurs bine primit si frumoasa initiativa…dar organizat relativ slab.
        toate bune,
        George

        • George, tocmai din cauza faptului că erau prea multe discuții și inconveniente am renunțat să-l mai organizăm. Inițial ar fi trebuit să fie până la finele anului, dar bătaia de cap și oamenii nemulțumiți au fost prea mulți, așadar am spus pas acestei inițiative. Cu toate acestea, ca o latură pozitivă, am primit câteva fotografii extraordinare, care suntem siguri că au încântat privirea audienței. Toate cele bune!

  • De ce se face preselectie si nu se afiseaza toate pozele? Pe ce baza se face preselectia? Am trimis si eu o poza dar nu este afisata…

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

6 + two =