Acum citesti
Formigli Celleni este un model italian fabricat manual din oțel, ce poate fi atât cursieră cât și gravel bike

Una dintre ultimele biciclete produse de atelierul de manufacturat cadre Formigli din inima Florenței este Celleni – o combinație de elemente moderne și clasice într-o bicicletă italiană de competiție din oțel care poate fi personalizată pentru orice de la șosea până la gravel. Modelul a fost creat ca o versiune modernizată a modelului lor de cursieră clasică din oțel Classic, Celleni evoluând de la un început în domeniul ciclocrosului la un model versatil cu foarte mult potențial, ce poate fie să rămână pe șosea, fie să lase asfaltul în urmă.

Formigli produce o gamă largă de modele personalizate de cursieră și MTB, în manufactura lor din Toscana, majoritatea modelelor fiind fabricate din carbon. Însă Renzo Formigli, care a început să producă biciclete în 1990, lucrează și cu oțel. El spune că după ce a trecut de la țevile de diametru mic folosite inițial la tuburile moderne din oțel Columbus Omnicron, este capabil să producă cursiere foarte performante din oțel cu geometrie personalizată, cu o rigiditate torsională și o rezistență adecvate pentru orice teren.

Cadrul Formigli Celleni este fabricat în Italia dintr-un amestec de tuburi dublu și triplu trase Columbus Omnicron, în funcție de cerințele clientului (de exemplu versiunile Spirit, Life și SL). Bicicleta folosește dropout-uri personalizate cu prindere pentru ax thru de 12 mm, ureche de schimbător demontabilă și prindere de etrier flat mount (există și opțiunea de frâne pe jantă la modelul de șosea), headtube de 44 mm conic, rulmenți pedalier filetați BSA, tijă de șa de 31.6 mm și cabluri rutate intern prin downtube.

Variantele de șosea au loc pentru anvelope de 28 mm în timp ce modelele Gravel au stays-uri mai lungi și au loc pentru anvelope de 40 mm.

Geometria e complet personalizată, așa că fiecare cumpărător primește dimensiuni special alese pentru dimensiunile sale, stilul de mers și terenul de rulare.

Cadrul de bază Formigli Celleni are un preț de 2900 Euro (atât în varianta cursieră cât și gravel) cu o culoare negru satin și logo-uri cromate. Culorile personalizate încep de la un preț suplimentar de 200 Euro iar culoarea aurie pentru logo-uri mai costă în plus încă 300 Euro.

Cadrele Formigli sunt fabricate 100% în Italia iar timpul de așteptare/fabricare a unui cadru este în mod normal de 40-60 de zile, livrarea fiind disponibilă oriunde în lume.

Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.

Informații de pe bikerumor.com

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

7 + 20 =