Acum citesti
Foi superbe din titan de la KA Engineering din Ucraina

KA-ti-ring-in-factoryPentru cei ce doresc o bicicletă nu doar performantă ci și frumoasă aspectul fiecărei componente contează. Dar nu e suficient aspectul, componentele trebuie să fie și foarte performante, nimeni nu vrea să facă rabat acolo. Iar una din piesele cu foarte mare impact vizual pe o bicicletă este foaia de angrenaj!

KA Engineering este o companie formată de un grup de ingineri cu experiență în telecomunicații și industrie aerospațială care iubesc și sporturile de acțiune. Ei produc printre altele o mare varietate de fori de angrenaj și rotițe de schimbător din titan care sunt în același timp extrem de rezistente, foarte ușoare și au un aspect impresionant.

Foile sunt produse integral de KA, de la tăierea materialului până la împachetarea produselor, fabrica fiind situată în Kiev, Ucraina.

KA-ti-ring-laying-downFoile KA Sharktooth spiderless sunt produse de mașini CNC din bucăți solide de metal și au dinți cu o formă narrow-wide cu profil înalt concepută chiar de ei. Offset-ul acestora variază cu numărul de dinți pentru a oferi o aliniere cât mai precisă a lanțului.

Momentan foile Sharktooth din titan sunt compatibile cu angrenajele SRAM BB30 și GXP, Race Face Cinch sau Cannondale Hollowgram. Se lucrează și la un model compatibil BOOST 148 mm.

KA-ti-ring-used-600x400Foile din titan vin în dimensiunile 26/28/30/32/34/36 dinți și sunt disponibile rotunde sau ovale (12%). Greutatea anunțată pentru foaia Hollowgram de 34 de dinți este de 79.5 g. Rezistența foilor ar trebui să fie foarte bună, foaia de mai sus a fost testată de ciclistul francez de performanță Tomas Skubiszewski pentru 3300 km și arată aproape ca nouă.

KA-ti-ring-blueKA-ti-ring-goldFoile din titan KA sunt disponibile nevopsite sau colorate albastru, albastru ciel, galben, galben închis, violet sau roz. Prețul oricărei foi din titan spiderless nu este mic: 218 USD.

Ei produc și o versiune simplă pentru prindere normală pe BCD de 76/80/96/102/104 mm, acestea sunt fabricate din plăci de titan Ti-6Al-4v de 10 mm grosime, deci nu a au offset-ul variabil și formele 3D ale celor spiderless. Sunt disponibile cu 28/30/32/34/36 dinți și costul este considerabil mai mic, doar 57 USD.

KA-ti-pulley-wheelKA a implementat profilul lor narrow-wide cu dinți înalți și la rotița de schimbător 3-Star, tot din titan. Acestea oferă schimbări precise și oferă performanțe decente în noroi. Rotițele folosesc rulmenți ceva mai mici pentru a păstra greutatea la 26g perechea. Rezistența lor în timp ar trebui să fie foarte bună!

KA-ti-pulley-wheels-pairRotițele cu 12 dinți sunt proiectate pentru sistemele SRAM 1×10, 1×11 sau 1×12 Eagle, sunt disponibile în culorile argintiu sau gri și costă 109 USD perechea.

Pentru cei ce doresc, există versiuni mai ieftine atât ale foilor Sharktooth cât și ale rotițelor de schimbător, din aluminiu. Toate produsele pot fi comandate online de pe pagina producătorului.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

13 − 8 =