Acum citesti
Ferro – pedale magnetice cu control Bluetooth

Ferro-Proto-600x340Moda de astăzi pare să fie să punem baterii micuţe pe fiecare componentă a bicicletei. Dacă până nu demult trebuia să avem grijă să fie încărcată bateria de la ciclocomputer şi eventual de la senzor, o bicicletă de ultimă generaţie s-ar putea să mai aibă o baterie la transmisie (eventual câte una la fiecare deraior), una la furcă, una la amortizor, una chiar şi la tija de şa. Ei bine, o echipă de tineri inovatori de la Michigan Tech a venit cu ideea de a creea nişte pedale cu prindere magnetică a pantofului de ele, care pot fi controlate prin Bluetooth de la un buton pentru a se transforma din mers în pedale platformă sau clipless, după necesităţi.

Ferro-Students-600x375Echipa care a venit cu această idee, Velovation Bicycle Design Enterprise, a mai lucrat împreună cu nume mari cum ar fi Niner, SRAM, Saris, Park Tool sau Thomson în proiecte ce au implicat printre altele design de cadre, îmbunătăţirea frecării în articulaţii sau inginerie electrică.

Ferro-magnetic-pedal-Cover-600x416Pedala Ferro este încă în faza de dezvoltare, motiv pentru care încă nu are un aspect foarte plăcut, dar ei susţin că este perfect funcţională. Ea se bazează pe nişte magneţi speciali diametrici care pot fi rotiţi electric în interiorul pedalei pentru a genera sau nu forţa de atracţie ce păstrează pedala conectată cu plăcuţa din pantof.

Ferro-magnetic-pedal-600x409Se mai lucrează încă la multe aspecte, cele mai importante fiind tuningul exact al forţei de prindere pentru asigurarea securităţii în caz de cădere dar şi o micşorare a dimensiunilor, care ar trebui să se facă fără a pierde din autonomia de funcţionare care momentan este destul de bună, respectiv 150 de cuplări sau decuplări.

Mai jos aveţi şi un mic film făcut de dezvoltatorii proiectului în care încearcă să prezinte ideea lor. Pare ciudată, dar multe alte idei au părut ciudate la început şi acum au devenit o parte integrantă a bicicletelor, chiar şi pedalele clipless fiind la un moment dat ceva exotic.

Informaţii preluate de pe bikerumor.com

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

19 + eleven =