Acum citesti
Fenix Classic, replica Ridley pentru segmentul cursierelor endurance

După debutul non-european al sezonului de ciclism 2013, cursele clasice de primăvară de pe Bătrânul Continent bat la ușă. Și cum o parte din industrie a pregătit primele cursierele de anduranță pentru un parcurs optim pe nemiloasele pavate ale Belgiei și Franței, replica concurenței nu se lasă așteptată, Ridley prezentându-ne noul model Fenix Classic.

Andre Greipel a fost ales să testeze prototipul Fenix Classic în 2012 și, după niște îmbunătățiri, compania belgiană a optat pentru acest moment în privința lansării oficiale. Cadrul bicicletei este, precum celelalte din categoria sa, proiectat să asigure un echilibru bun între rigiditate, confort și durabilitate. Pentru acest lucru, inginerii Ridley au apelat la supradimensionarea țevilor cadrului, mergând pentru un profil cu margini ascuțite. Excepție face seat stay-ul, care este aplatizat pentru o mai bună absorbție a vibrațiilor. Cadrul Fenix Classic, realizat din carbon, nu excelează ca greutate, unul de mărime medie cântărind 1.230 de grame la care se adaugă furca de 4ZA Fenix Carbon de 390 de grame. Componenta centrală este compatibilă cu rulmentul pedalier BB30, practic un standard al acestui segment de cursiere, dar și cu seturile mecanice și electronice disponibile pe piață în momentul de față.

Cadrul producătorului belgian va fi echipat în varianta standard cu setul Campagnolo Chorus, angrenaj Rotor și anvelope Continental Grand Prix 4-Season, late de 25mm și care au în componență materiale precum Duraskin și Vectran în strat dublu pentru protecție împotriva penelor și deteriorării. Pentru cei interesați de preț, Fenix Classic va costa în configurația enumerată anterior 2.699 de euro.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

1 × 2 =