Acum citesti
Federația Română de Ciclism anunță primele concursuri ale sezonului 2021

Fără să exagerăm, putem spune că pentru ciclism, sezonul competițional 2020 a fost un dezastru. Din cauza pandemiei COVID, majoritatea covârșitoare a concursurilor de ciclism au fost anulate. 2021 vine însă cu semne bune. Omenirea știe deja cu ce virus se luptă și știe de asemenea, cum să se apere mai bine. Astfel, destul de mulți organizatori s-au aventurat în a-și anunța evenimentele, curaj pentru care îi admirăm și felicităm! Într-o postare pe Facebook, Federația Română de Ciclism precizează că datele concursurilor sunt propuneri.

Calendarul începe momentan la sfârșitul primăverii pe data de 8 mai 2021, cu Turul Municipiului Deva. Concursul de șosea este organizat de CS Faerag, iar categoriile de participare sunt E/U23/J/C/M/A.

Primul concurs al verii este anunțat a fi Maraton Movilele Blajelului din județul Sibiu, cu data de 19-20 iunie. Concursul de MTB XCO/XCM este organizat de ACS Next Sports și oferă participare pentru categoria Y în prima zi de concurs, și E/U23/J/C/M/A a doua zi.

Toamna va începe cu Porumbacu Living Bike MTB Race pe data de 18 septembrie, dacă până atunci nu se mai anunță alt eveniment. Concursul are loc în localitatea Porumbacu de Sus, lângă Avrig, Sibiu. Pentru acest concurs de MTB XCO organizatorul, Asociația Club Sportiv Living Bike, a anunțat categoria de concurs Y.

Ultimul concurs al sezonului 2021, dacă nu se mai schimbă nimic între timp, va fi Lunca Timișului CX, concurs de ciclocros desfășurat la Timișoara. Asociația EcoStuff România anunță pentru acest eveniment categoriile de concurs E și J.

Te invităm să urmărești mai jos întreg calendarul competițional cu evenimentele anunțate până acum. Legendă: E – elite; U23 – sub 23 ani; J – juniori; C – cadeți; M – master; A – amatori.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

1 + nine =