Acum citesti
Elvețienii de la Zirbel aduc primele manete rotative compatibile SRAM Eagle AXS

Majoritatea MTB-iștilor pasionați știu deja cum arată maneta SRAM AXS pentru schimbătorul lor electronic wireless. Eu am una pe bicicletă și sincer, e ceva grotesc. E mare, e urâtă și e atât de proeminentă încât lovea în cadru dacă se rotea ghidonul. Din cauza ei a trebuit să schimb toată configurația cockpit-ului și să renunț la draga mea pipă de 12 mm și -17 grade pt una modernă de 6 mm. Lucru pentru care, sincer, îi mulțumesc, pentru că m-a scos din ignoranța de racer clasic. Dar maneta AXS rămâne în continuare imensă și urâtă, expusă la lovituri.

Cum SRAM a considerat că maneta lor e perfectă și nu are nevoie de vreo îmbunătățire serioasă, elvețienii de la Zirbel au luat problema în propriile mâini. Ei mai au în palmares și alte manete rotative, dar acestea sunt primele concepute pentru ghidon drept și schimbătoare SRAM Eagle AXS.

Tehnic, manetele se pot împerechea cu orice fel de deraior AXS, de față sau de spate, însă fiind concepute pentru ghidon drept, este clar că ele sunt dedicate modelelor Eagle.

Manetele sunt disponibile în două versiuni. WE01 are o mică padelă, oferind acționare cu degetul mare. Aceasta vine în versiune pentru stânga și pentru dreapta, diferența fiind locul pe unde ies cablurile. Alegerea trebuie deci făcută în funcție de direcția în care se dorește să meargă cablurile, fie spre pipă, fie spre capătul ghidonului.

Acest tip de manetă are și o versiune Pro cu baza din fibră de carbon și maneta de acționare verde.

WE02 este o simplă manetă rotativă, cu un profil aderent ce permite rotirea ei facilă în ambele direcții.

Ambele versiuni se conectează la un BlipBox SRAM AXS care transmite semnalele folosind protocolul wireless proprietar SRAM. Folosind aplicația SRAM, manetele pot deci să fie configurate să controleze orice deraior sau chiar și o tijă reglabilă wireless.

Există și un kit WI01 ce vine cu manete WI01 montate pe fiecare parte. La rotirea în jos este acționat schimbătorul de viteză, asemănător cu sistemul de șosea AXS, iar la rotirea în sus pot fi configurate diverse funcții ale telefonului ce pot fi apelate fără a mai lua mâna de pe ghidon.

Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

16 − 10 =