Acum citesti
Eduard Novak și-a depus candidatura pentru mandatul de președinte al FRC

Eduard Novak a anunțat pe site-ul său că și-a depus candidatura pentru al doilea mandat ca președinte al Federației Române de Ciclism, pentru perioada 2017-2021. Totodată, acesta a prezentat bilanțul ultimilor 4 ani cât și noua echipă cu care ar urma să meargă mai departe.

bike3Bilanț activitate FRC 2013-2017

Federația Română de Ciclism a devenit o organizație apropiată de sportivi, de cluburi, de organizatori și de fani, printr-o mentalitate nouă și angajați devotați acestui sport. Mulțumită controalelor tehnico-financiare extrem de riguroase prin care a trecut în ultimii 4 ani, FRC este acum o instituție transparentă, responsabilă și progresistă. Cine crede în viitorul ciclismului din România are în FRC un partener deschis oricărui dialog.

  1. Datorită activității din ultimii 4 ani, FRC se regăsește acum:
  • În primul eșalon valoric al Comitetului Olimpic Sportiv Român, alături de alte 17 federații, ceea ce-i conferă numărul maxim de voturi în cadrul forului olimpic (4 voturi);
  • În prima grupă valorică a federațiilor sportive naționale, conform criteriilor Ministerului Tineretului și Sportului;
  1. Doar în anul 2016, sub egida FRC, s-au organizat un numar de 10 competiții de șosea și mountain bike, cuprinse în calendarul Uniunii Cicliste Internaționale (UCI).
  2. FRC este singura federație care organizează Campionate Naționale prin intermediul cluburilor afiliate, motivându-le astfel pe acestea să promoveze ciclismul în toată țara.
  3. În ciuda situației juridico-financiare, FRC a avut totuși intre 2013 si 2017 cea mai mare reprezentare internațională prin loturile naționale, datorită aportului cluburilor afiliate.
  4. FRC a devenit una dintre cele mai importante federații de ciclism din regiune, prin prisma rezultatelor si a activitatii sportive si organizatorice.
  5. FRC a organizat în premieră conferința “Împreună pentru Ciclism” (Sibiu, 15 Noiembrie 2015), pentru a genera coeziune între sportivi, cluburi și organizatori.
  6. FRC a elaborat strategia ciclismului pentru copii (sportivi intre 5 și 14 ani), numărul participanților la aceste categorii de vârstă crescând de la 10 sportivi în 2013 la peste 70 în 2016.
  7. FRC a dezvoltat ciclismul pentru copii prin lansarea Cupei României la Șosea pentru Copii, în colaborare cu Asociația Județeană de Ciclism Prahova și Clubul Sportiv Intersport Miercurea Ciuc.
  8. În urma soluționării situației juridice în instanță, conducerea FRC a depus înregistrarea la ANAF. În urma acestei acțiuni a reieșit că între anii 2010 și 2015 FRC nu achitase contribuțiile sociale datorate, ajungându-se la o datorie de 450.000 RON la bugetul statului. Recent, aceasta datorie a fost eșalonată prin aportul extern a mai multor personae, atrase de către proiecul lui Eduard Novak pentru dezvoltarea FRC.
  9. În perioada 2013-2017, numărul de competiții anuale de șosea avizate a crescut de la 5 la 30.
  10. În perioada 2013-2017, numărul anual de competiții de mountain bike avizate a crescut de la 20 la peste 60.
  11. În perioada 2013-2017, un număr de 9 persoane au urmat și absolvit cursuri de instructori sportivi și antrenori: șosea, mountain bike și BMX.
  12. FRC a devenit cooperantă și eficientă în rezolvarea solicitărilor venite din partea membrilor afiliați, a persoanelor care activează în acest sport și a celor interesați să se implice.
  13. FRC si-a consolidat prezența in spatiul public prin apariții în mijloacele media: TV, presa scrisă, radio, social media etc.

Obiectivele Federației Române de Ciclism pentru 2017- 2020

  1. Obținerea finanțării anuale de la Ministerul Tineretului și Sportului și COSR pentru ciclul Olimpic și Paralimpic 2017-2020.
  1. Atragerea de sponsorizări de minimum 50.000 EURO in 2017 și creșterea ulterioară a acestui buget cu minimum 25% în fiecare an.
  1. Crearea unei conduceri operative cu membrii devotați și responsabilități clare.
  1. Calificarea a minimum un sportiv și a unei sportive la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020 la proba de șosea.
  1. Calificarea a minimum un sportiv la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020 la disciplina de mountain bike.
  1. Calificarea a minimum trei sportivi și a unei sportive la Jocurile Paralimpice de la Tokyo 2020 și obținerea cel putin a unei medalii.
  1. Continuarea dezvoltarii ciclismului pentru copii și creșterea numărului de legitimați la 400 pentru aceasta categorie.
  1. Continuarea proiectului de licențiere a cicliștilor amatori și atingerea unui număr de 800 de sportivi licențiați FRC.
  1. Includerea asigurării în caz de accident în prețul licenței.
  1. Susținerea cluburilor afiliate FRC astfel încât să se atingă un grad mai înalt de competitivitate în ceea ce privește numărul de sportivi și nivelul de activitate al acestora.
  1. Organizarea de cursuri și seminarii pentru formarea și perfecționarea de: antrenori, mecanici, team manageri, instructori sportivi și maseuri.
  2. Creșterea parcului auto al FRC corelată cu necesitățile loturilor naționale.
  1. Dezvoltarea bazei materiale a FRC cu produsele necesare loturilor naționale (roți, echipamente, cadre etc).
  1. Dezvoltarea disciplinei de pistă incluzând un calendar bogat pentru toate probele.
  1. Construirea unui velodrom la standarde internaționale cu ajutorul autorităților locale.
  1. Reluarea Turului României, înscris in calendarul Uniunii Cicliste Internationale, în colaborare cu un organizator specializat.
  1. Implementarea Cupei României la fiecare disciplină.
  2. Dezvoltarea imaginii FRC ca brand sportiv național.
  1. Susținerea sportivilor de lot, pe nivel de performanță, cu îndemnizații lunare.
  1. Recuperarea prejudiciului de la toți cei care au pagubit Federația Română de Ciclism între anii 2009-2017.
  1. Dezvoltarea tututor ramurilor ciclismului: șosea, mountainbike, pistă, bmx, trial, paracycling.
  1. Dezvoltarea ciclismului feminin.
  1. Crearea Comisiei de Arbitrii independentă de FRC cu respectarea regulamentului FRC.

FRC – o federație în slujba ciclismului!

 

Capitolul 1- Organizare Administrativă

  1. Alcătuirea unui Consiliu Director și a unui Consiliu de Administrație activ si eficient cu împărțirea task-urilor pe membrii săi.

Exemplu:

Novak Carol Eduard (Președinte) – Organizează, îndrumă angajații și membrii Consiliului de Administrație. Reprezintă federația la nivel național și internațional în raport cu terții, propune proiecte de dezvoltarea sportului care să asigure bugetul financiar al FRC.

Cătălin Sprânceană (Vicepreședinte) – Organizarea Calendarului Competițional de Mountainbike si Ciclocross (Campionate Nationale, Concursuri Internaționale, Cupe Naționale, Concursuri Naționale), supervizarea acestor competiții și realizarea interfaței dintre FRC, organizatori și cluburi.

Ovidiu Simen (Vicepreședinte) – Organizarea Calendarului de Șosea Pistă și Paracycling (Campionate Naționale, Concursuri Internaționale, Cupe Naționale, Concursuri Naționale), supervizarea acestor competiții și realizarea interfaței dintre FRC, organizatori și cluburi.

Frunzeanu Marian (Membru) – dezvoltarea ciclismului de copii la nivel național, la categoriile feminin și masculin, șosea și mountainbike.

Tudor Geangălă (Membru) – organizarea calendarului competițional la Downhill, Enduro 4 cross și Trial(Campionate Naționale, Concursuri Internaționale, Cupe Naționale, Concursuri Naționale), supervizarea acestor competiții și realizarea interfaței dintre FRC, organizatori și cluburi, precum și dezvoltarea componentei IT Software pentru optimizarea/automatizarea proceselor interne și a celor ce presupun interacțiune cu cicliștii.

Ion Stoica (Membru) – organizarea și readucerea istoriei ciclismului românesc la viață. Lansarea Ligii de Onoare a ciclismului românesc pentru cei care și-au adus un aport important la istoria acestui sport, sunt exemple demne de urmat și care, din diverse motive, au fost neglijati de către FRC până acum.

Traian Goga (Secretar General)– reprezintă federația în relația cu MTS, COSR , ANAD și autorități publice și private, are atribuții de organizarea a FRC și de îndrumare și control al angajațiilor + atribuții care îi revin prin statutul FRC.

Cosmin Tosu – Contabil Șef

Răzvan Jugănaru-Antrenor Federal –Elaborează proiectul sportiv pentru ciclul olimpic 2017-2020 care include următoarele:

  • analiza națională a ciclismului pe discipline olimpice și paralimpice
  • angajarea antrenorilor loturilor naționale pe discipline olimpice
  • crearea împreună cu antrenorii loturilor naționale a calendarului competițional în vederea calificării sportivilor la Campionate Europene , Mondiale și Jocuri Olimpice și Paralimpice
  • realizarea criteriilor de selecție în loturile naționale și a calificării la Concursurile Internaționale.
  • Organizarea de cursuri de instructori și antrenori pe diferite categorii
  • Dezvoltarea individuală permanentă prin cursuri de perfecționare
  • Implementarea codului de etică la sportivi și antrenori de lot și a staffului echipei naționale
  • Teste periodice cu loturile naționale

Capitolul 2 – Organizare sportivă

 2.1. Cluburi

Sprijinirea de către FRC a cluburilor afiliate în vederea dezvoltarii competitivității. Astfel, se încurajează specializarea membrilor afiliați în diverse discipline și categorii de vârstă.

Sprijinul FRC constă în formarea tehnicienilor și sustinerea cu materiale sportive specifice ciclismului. De asemenea, cluburile afiliate vor beneficia de sprijinul FRC prin instruirea Team Managerilor în atragerea sponsorizărilor.

2.2 Loturile Naționale

FRC își asumă formarea și susținerea sportivilor de performanță de nivel de lot național, olimpic si paralimpic.

FRC își propune în următorii 4 ani să susțină loturile naționale a disciplinelor olimpice printr-un calendar competitiv, prin materiale performante, teste periodice de efort și medicale. Totodată, sportivii cu performanțe deosebite vor fi sprijiniți prin îndemnizații.

Toate aceste indemnizații vor fi stabilite printr-un punctaj clar și transparent.

Loturile naționale vor fi stabilite de către fiecare antrenor de lot în funcție de regulamentul de selecție reglementat de către antrenorul federal.

Toate convocările vor respecta regulamentul de selecție stabilit de către antrenorul federal.

Toti sportivii vor fi tratați cu egalitate de șanse și drepturi în funcție de rezultate și performanțe.

Capitolul 3- Bugetul FRC

3.1 Autorități Publice

FRC va aplica pentru finanțarea de la Ministerul Tineretului și Sportului, reușind achitarea sumei de 80000 de EURO reprezentand datorii către ANAF.

FRC va intra din anul 2017 într-o funcționare normală.

FRC va aplica la fondurile COSR prin depunerea unui proiect Olimpic Tokyo 2020 pentru a putea susține sportivii din loturile olimpice.

3.2 Venituri Proprii

FRC va demara un amplu proces de atragere de fonduri din sponsorizări, donații și vinderea articolelor sportive pentru cicliștii amatori și fani.

Tinta FRC este de a cumula un venit total din sponsorizări, venituri proprii (taxe&licențe), venituri de la COSR și MTS de minimum 150.000 EURO/an începând cu 2018.

3.3 Taxe și licențe

FRC se va implica în promovarea și atragerea sportivilor și licențierea sportivilor amatori. Dorim ca în patru ani să eliberăm un număr de 300-400 licențe de copii, 250-300 de cadeti și juniori, 300 licențe U23 și ELITE la toate categoriile și 500-750 licențe de amatori.

Capitolul 4- Stafful -Tehnicieni FRC

4.1 Antrenori

Unul din factorii cheie ai unui sport îl constituie tehnicienii, de diferite niveluri. Fără ei nu există performanță, nu există rezultate. FRC își propune cu prioritate atragerea foștilor sportivi în cariera de antrenori pentru ca aceștia să transmită mai departe cunoștiințele acumulate tinerilor sportivi.

În patru ani dorim să avem cel putin 15 noi antrenori de diferite categorii și la diferite discipline. În același timp, urmărim ca orice antrenor să urmeze cursuri de perfecționare.

FRC își propune ca sportivii să fie pregătiți la nivelul actual de pregătire pe plan internațional.

FRC va demara procesul de pregătire al antrenorilor pe categorii de antrenori. Aceștia vor fi abilitați să lucreze doar cu categoria de sportivi corespunzător licenței obținute. Cursurile vor fi ținute de către specialiști străini recunoscuți internațional.

4.2 Team Manager

O altă mare responsabilitate a unei echipe de ciclism o reprezintă team manager-ii. În anul 2017 acest lucru însumează foarte multe, iar aceste persoane trebuie să aibă cât mai multe dintre următoarele atribute: cunoștiinte despre organizare, conducere, sponsorship, legislație, marketing și comunicare etc.

FRC va demara cursuri de team manageri cu instructori care au o vastă experiență în acest domeniu.

4.3 Mecanici

Mecanicii reprezintă personalul fără de care sportivii și echipele nu își pot atinge obiectivele. FRC va demara cursuri de mecanici, astfel încât echipele să poată beneficia de mecanici competenți, iar sportivii să poată concura în siguranță.

Capitolul 5-Arbitraj FRC

5.1 Comisia Specială de Arbitrii

Corectitudinea, obiectivismul, valoarea și munca sportivilor sunt răsplătite și garantate de către arbitraj. FRC este pentru un arbitraj corect prin care sportivii pot concura corect pe niveluri de talent și performanță.

Comisia de arbitrii trebuie să fie o organizație independentă, fără implicare financiară a FRC, dar care să funcționeze desigur sub statutul FRC.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

eighteen − five =