Acum citesti
Eduard Grosu câştigă Cursa Campionilor, Road Grand Tour

Sâmbătă, 13 august, s-a desfăşurat la Bucureşti, o nouă etapă din Road Grand Tour, sub titulatura Cursa Campionilor. Ediţia din acest an a adus două mari noutăţi, mutarea traseului între Piaţa Alba Iulia şi Piaţa Unirii, alături de trei sprinturi intermediare cu premii în bani, care au animat şi mai mult atmosfera, iar aceasta nu era oricum una prea relaxată. După 21 de tururi pe traseul de trei kilometri, Eduard Grosu (Nippo Vini Fantini) s-a impus în faţa unui pluton masiv, în care, desigur, s-au dat tot timpul lupte pentru o plasare cât mai bună, fanii ciclismului de şosea, recunoscând câte un fals plat pe coborâre dar şi pe urcare, care au condimentat cursa.

Foto: Events Photographer
Foto: Events Photographer

Eduard Grosu s-a impus în faţa rutierilor de la HC Cycling Marian Frunzeanu şi Daniel Anghelache, care au ocupat poziţiile doi şi respectiv trei, în clasamentul general. De notat că primele opt locuri în clasamentul general au fost premiate cu bani, fondul de premiere fiind de altfel unul generos, dar şi acţiunea curajoasă a doi ciclişti de la Euxin Constanta, Cristian Doicescu şi Cristian Ciotic, care au realizat o „cărătură” de mai multe tururi, câştigând şi un sprint intermediar. Căzăturile nu au lipsit din păcate din această cursă, ele având loc la start, finiş dar şi pe la jumătatea celor 90 de minute alocate întrecerii, un astfel de circuit, terminat cu un sprint masiv, implicând destule riscuri pentru sportivii profesionişti şi amatori, mai pricepuţi sau mai puţin pricepuţi în mânuirea materialului de concurs…

Următoarea etapă a Road Grand Tour se anunţă a fi probabil cea mai dificilă din istoria de trei ani a acestei serii competiţionale, traseul de la Eroica, fiind prelungit dincolo de Obârşia Lotrului, pe Transalpina, la peste 2.100 de metri. Am discutat deja cu mai mulţi ciclişti care au fost deja în recunoaştere pe traseu şi se pare că vom avea parte de o cursă eroică la… pătrat! Mult succes concurenţilor!

Material redactat de Marc Sandu.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

2 × four =