Acum citesti
Ediția limitată Canyon Lux CF SLX 9.0 DT LTD este prima bicicletă cu suspensie DT 232

Canyon Lux este prima bicicletă din lume ce oferă noua suspensie DT 232. DT Swiss de-abia a prezentat noua serie de suspensii de MTB XC 232 ce include și prima lor tijă dropper din carbon. Acest model de top de full-suspension de XC Canyon Lux este disponibil acum pentru cumpărare, dar numărul exemplarelor e limitat la 32 de bucăți.

Canyon are o înțelegere exclusivă cu DT Swiss pentru a fi singurul partener care să ofere timp de un an biciclete complete echipate cu platforma de suspensie DT Swiss 232 One XC, inclusiv noua tijă dropper. DT Swiss a reușit să lanseze seria 232 în ianuarie, cu 6 luni înaintea jocurilor olimpice, pentru a putea fi disponibilă atleților sponsorizați la Tokyo 2020. Pentru aceasta era nevoie de o ediție limitată disponibilă pentru public, ca noile componente să se conformeze regulilor UCI/IOC, iar simbolic au avut de ales între a oferi 232, 23 sau 32 de exemplare.

Canyon a optat să producă 32 de modele echipate cu suspensiile de la DT Swiss gata să cucerească Jocurile Olimpice.

Bicicleta DT Swiss Race Limited Edition este bineînțeles echipată cu noile suspensii DT 232. Asta înseamnă că în față are montată versiunea de 110 mm a furcii F232 One 29. Este o cursă mai mare decât ceea ce oferă Canyon pe restul versiunilor de top de XC ale modelului Lux, identică doar cu cea de pe Lux CF SL, făcând astfel bicicleta să beneficieze de avantajele rigidității torsionale și a rezistenței mari la flexare ale furcii DT și de amortizarea eficientă a sistemului Incontrol cu manetă remote ODL cu 3 poziții.

Ediția specială e construită pe cadrul cu cursa de 100 mm Lux CF SLX a cărui greutate fără amortizor e anunțată ca fiind de 1662 g. Echiparea include amortizorul DT Swiss R 232 One în versiunea cu prindere standard și cu blocaj remote, acesta având o greutate de doar 232 g.

Bicicleta include și noua tijă dropper DT Swiss D 232 One cu structură inversă, echipare rezervată doar modelului Canyon în 2020. Tija D232 acționată mecanic are o greutate de doar 369 g în versiunea de 30.9 mm și oferă o cursă de 60 mm.

Maneta DT Swiss Two-in-One ODL acționează deodată furca și amortizorul și permite trecerea între cele trei moduri de funcționare Incontrol: Open, Drive și Locked. Tija D232 include maneta cu funcționare fină L1 ce poate fi montată pe orice parte a ghidonului.

Pentru a completa echiparea DT Swiss, bicicleta folosește un set special de roți DT Swiss XRC1200 Spline 30 late, tubeless, din carbon, speciale pentru XC și cu o lățime internă a jantei de 30 mm. Roțile folosesc un set de butuci exclusivi în nuanțe de ulei, cu câte o spiță asortată la fiecare roată în dreptul valvei, iar pe acestea sunt montate anvelope Maxxis gata de competiție.

Restul echipării Canyon Lux DT Limited include transmisia de top wireless SRAM XX1 Eagle AXS cu foaie de 34t și angrenaj DUB XX1 din carbon. Frânele sunt Level Ultimate, pipa e Canyon V14, ghidonul din carbon e modelul H20, manșoanele vin de la Ergon iar șaua este modelul Selle Italia SLR Kit Carbonio.

Cum ediția DT Swiss Race Limited primește furca mai lungă de 110 mm, geometria e ușor modificată față de Lux SL. Canyon spune că bicicleta e mai adaptată pentru cursele de maraton și pentru trail, dar cei 10 mm în plus la suspensie care fac ca și unghiul furcii să scadă cu 0.5 grade fac bicicleta mai capabilă și pe traseele tehnice de XCO.

Chiar dacă este disponibilă în doar 32 de bucăți, Canyon Lux CF SLX 9.0 DT Ltd are un preț destul de rezonabil de doar 7500 Euro în comparație cu modelul standard SLX 9.0 Race Limited.

Modelul 2020 Canyon Lux CF SLX 9.0 LTD este disponibil internațional prin comandă de pe pagina Canyon iar greutatea bicicletei complete ar trebui să fie de 10.14 kg, cu 60 g mai ușoară decât modelul de top echipat cu suspensii RockShox și cu roțile Reynolds cu jante mai înguste.

Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.

Informații și imagini de pe bikerumor.com

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

16 − 13 =