Acum citesti
Ede Molnar despre participarea la Costa Blanca Bike Race 2016

Ede Molnar a participat de curând la Costa Blanca Bike Race 2016 și ne povestește pe scurt cum s-au desfășurat ostilitățile. Îi dăm cuvântul.

ede-molnar-2Cu zece zile înainte de concurs am primit o veste bună de la managerul echipei: am oportunitatea de a participa la concursul internațional din Spania între 28 și 31 ianuarie.
Privind faptul că la noi în România vremea este sub zero grade, iar în Spania soarele arde toată iarna, nu m-am simțit pregătit pentru un maraton UCI. Mai ales că concursul ținea patru zile. Fiind o competiție în echipe, nu doar că trebuia să mă obișnuiesc cu vremea total diferită de cea de acasă, trebuia să și construiesc o echipă perfect armonizată împreună cu Ion Valentin Rosoagă (El Conchel Racing Team). Totul se bazează de fapt pe spiritul de echipă.
Prima etapă era de 46 kilometri cu o diferență de nivel de 1460 metri. Startul era în Benidorm, iar finishul în La Nucia. Competiția a luat început lângă malul mării, cu o lungă urcare. Această urcare dificilă reflecta la faptul că concurența va fi foarte puternică. Din păcate au apărut probleme de semnalizare. 80% din concurenți au greșit traseul din cauza acestor probleme.

ede-molnar-1Etapa a doua era de 43 kilometri, iar diferența de nivel era de 1630 metri. Startul și finishul au fost în Finestras. Traseul acesta mi-a părut mult mai rapid și mult mai dinamic.
Cu 79 kilometri și 2850 metri diferență de nivel, etapa a treia a luat început în Polop, și tot aici a luat sfârșit. Era cea mai grea etapă. Urcările erau lungi și abrupte, iar coborârile au fost foarte tehnice, pentru că peste tot erau pietre. Din cauza această am si căzut de două ori.

Ultima etapă, etapa contratimp, a fost de 7,2 kilometri și de 570 metri era diferența de nivel.
În cele patru zile de concurs am concurat alături de sportivi profesioniști de talie mondială, la final clasându-ne pe locul 42 la categoria echipe Elite UCI. Alături de noi au mai concurat peste 500 sute de cicliști din mai multe țări.

Acest concurs și cele două săptămâni în care am antrenat în Spania, m-au ajutat să mă pregătesc pentru sezonul anului 2016. Aş vrea să-i mulțumesc în primul rând echipei BikeXpert și sponsorilor că m-au ajutat să fac parte din o asemenea oportunitate. În al doilea rând aş vrea să-i mulțumesc colegului meu, Valentin, că m-a invitat și mi-a asigurat dispoziția bună.

Material editat de Ede Molnar.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

14 − 13 =