Acum citesti
Discuri flotante şi plăcuţe de carbon şi cu radiator de la Alligator

Alligator este o companie care s-a remarcat mereu prin scule inteligente şi componente mici deosebite. Noul lor disc de frână Floating Star are un design care îl face cu adevărat flotant, inspirat din lumea motocicletelor dar mai rar întâlnit pe biciclete.

Alligator-Floating-Star-alloy-and-steel-disc-brake-rotors-bicycles03-600x450Designul flotant ajută circulaţia aerului prin frână dar marele său avantaj este că reduce tensiunile din sistem. La viraje puternice, furca se deformează şi plăcuţele intră în contact cu discul. Datorită designului flotant, inelul de frânare al discului se mişcă puţin în lateral împreună cu etrierul şi evită stresul în sistem reducând frecarea.

Există modele cu inelul central din oţel sau din aluminiu, fiind în lucru şi o variantă din titan, ba chiar şi la una de carbon.

Alligator-Floating-Star-alloy-and-steel-disc-brake-rotors-bicycles04-600x450Discurile au fost testate la 9000 de cicluri de frânare puternică şi au avut o uzură de doar 0.04 mm. Greutatea aproximativă a unui disc este de 112 g cu centrul de oţel, nefiind disponibile date despre greutatea celor cu aluminiu.

Alligator-adjustable-shoe-road-bike-rim-brake-pads01-600x450Plăcuţele cu radiator de răcire au o formă rotunjită a aripioarelor de răcire care nu va mai agăţa ciorapii sau pielea la contact. Ele vin cu suprafaţă de frânare organică şi în multe dimensiuni pentru a acoperi majoritatea modelelor de frâne de pe piaţă.

Saboţii pentru frâne de cursieră primesc saboţi şi şuruburi reglabile pentru a face mai uşoară alinierea cu janta.

Alligator-carbon-disc-brake-pads-for-mountain-bikes01-600x450Noile plăcuţe din carbon sunt pentru folosire exclusivă competiţională, deoarece se uzează foarte repede, într-o cursă sau două, dar oferă o putere de frânare foarte mare indiferent de temperatură. Cei de la Alligator spun că ele se simt mult mai puternice decât cele organice şi sunt imune la căldură, doar că se uzează foarte repede. Sunt disponibile pentru majoritatea modelelor de frână de pe piaţă.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

twenty − 11 =