Acum citesti
Devinci prezintă modelul de DH Wilson din carbon

dCu puțin timp înainte de Cupa Mondială, Devinci anunță noul model de bicicletă de DH, Wilson Carbon. Acesta este modelat după cel din aluminiu, care avea deja seat-stay-urile din carbon, dar acum cadrul este confecționat complet din materiale compozite.

Cadrul câștigă la greutate, fiind mai ușor cu aproximativ 0.5 kg decât modelul din aluminiu, dar acest lucru nu este totul. Cadrul este mai rigid și mai ales mai puțin zgomotos, care se pare că e un lucru apreciat de sportivi. Singurele componente din aluminiu au rămas chain-stay-urile, din motive de rezistență.

wilson-white-e1459267148162-600x368Poziția amortizorului este un pic coborâtă față de modelul din aluminiu, acest lucru mărind stabilitatea prin coborârea centrului de greutate. De asemenea, amortizorul este acum mai bine protejat de noroi. Sunt montate de asemenea niște protecții de furcă ce au rol și de ghid de cablu, dar și o placă de alunecare sub monobloc și protecție de cauciuc inclusă în seat-stay.

În rest, bicicleta e neschimbată: roți de 27.5, monobloc SRAM GXP și ax spate 150x12mm. Cablurile sunt rutate intern cu excepția frânei spate care a rămas afară pentru o servisare mai ușoară.

Modelul din carbon va fi oferit în trei echipări: XP 10s începe de la 4659 USD cu suspensii RockShox și transmisie SRAM X7 pe 10 pinioane. RC 10s păstrează transmisia cu 10 pinioane, dar trece la SRAM X9 pentru un preț începând cu 5959 USD. Modelul de top SL 7s păstrează echiparea de nivel de Cupă Mondială, cu transmisie SRAM X01 DH cu 7 pinioane și furcă Boxxer World Cup la prețul de 7759 USD. Bicicletele sunt disponibile în mărimi între S și XL și cu o greutate între 16.32 kg și 18.04 kg.

Devinci-Wilson-Carbon-2016-GeometryMai multe informații găsiți pe site-ul producătorului.