Acum citesti
Dennis Siegel ne aduce alarma pentru biciclete RFID

Hoții au fost mereu ingenioși, lucru care nu se poate spune în totalitate despre sistemele care ar trebui să prevină furtul, însă cel puțin în materie de biciclete, se fac progrese considerabile. Cea mai recentă „armă” din arsenalul antifurt este o alarmă sonoră inventată de Dennis Siegel.

alarma

În principiu, invenția lui Siegel este varianta micșorată, adaptată la mărimea unei biciclete a alarmei auto. În caz de mișcări nefirești, specifice forțării bicicletei în momentul furtului, dar și a mișcării de deplasare atunci când e activată, alarma va emite 120 de zgomotoși decibeli care, chiar dacă nu vor împiedica hoțul să plece cu bicicleta ta, vor atrage niște atenție și vor cauza niște disconfort.

Totuși, Siegel nu s-a rezumat la a copia la scară mai mică o alarmă auto, ci a adus o îmbunătățire substanțială, în sensul că a programat-o să nu se declanșeze când nu e cazul. Înăuntrul alarmei se află o unitate care distinge între fluctuațiile mediului ambiant (vibrații cauzate de celelalte vehicule) și mișcările specifice care apar în cazul unui furt.

RFID Bikealarm from Dennis Siegel on Vimeo.

Vezi Comentariu (1)
  • mda nimic nou nimic revolutionar.
    frati-miu a avut alarma pe bicla, antifurt si un grilaj de otel inchis cu lacatul. tot ia furat bicla din scara blocului de la etajul 11 :))

    nu ma bazez pe alarme

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

4 − three =