Acum citesti
De la 0 la campion – colecția de sfaturi a lui Sergiu Paraschivu

de_al_0_la_campionSergiu Paraschivu, pe care probabil îl cunoști din race-report-urile de pe site sau chiar din concursuri, a lansat de curând o colecție de sfaturi de ciclism, cuprinse într-un PDF care însumează 100 de pagini. În cele 17 captiole, vei putea citi ce înseamnă pregătirea unui sezon competițional, trecerea peste obstacole sau descoperirea punctelor forte și slabe, toate prin filtrul realizărilor lui Sergiu de până în prezent.

Vei putea regăsi în paginile pe care le vei descărca (este vorba despre un document digital) și câteva interviuri cu sportivi de top din România, care oferă de asemenea sfaturi în ceea ce privește pregătirea pentru ciclism. Sunt multe de menționat, de aceea te invit pe site-ul lui Sergiu pentru a afla mai multe despre această lucrare.

via Sergiu Paraschivu

Vezi Comentarii (23)
  • ahahahahaha, s-a pus si nenicu asta sa scrie carti. un zerou al sportului pe roti, un nostalgic al prostiei notorice. Bah parutza, punte mama si baga pedala, si nu intervale labartate in picioare, in mijloc de ianuarie…….vai de curu tau……

  • De la 0 la campion…si nici nu trebuie sa fi campion ca sa scrii despre „cum sa ajungi campion”. Important e sa ii inveti pe altii sa faca ceea ce tu nu ai facut niciodata si sa mai iei si un ban daca se poate. Un ban acolo nu strica niciodata, vorba aia pe care am invatat-o in Vitan cand ne jucam cu cornete prin blocurile neterminate ale nu nea Nicu (nu Plugaru): nu e prost ala care cere…

    Asa ca Manole a decis sa achizitioneze demersul literar in cauza.
    Autorul se remarca printr-un stil literar avangardist, folosind multe insiruiri de cuvinte fara predicat, care, din cauza regulilor gramaticale prea rigide si invechite, nu pot fi considerate propozitii. Iar ideile care sunt exprimate prin propozitii clasice, cu predicat, sunt de multe ori in contradictie una cu cealalta, aici putand observa stilul dadaist confluent cu pictura naiva in care ni se infatiseaza vasta experienta de viata a autorului. Una peste alta, consistenta operei din punct de vedere literar, din punct de vedere al intelegerii „ciclizmului” cat si al pretului se apropie de cea a unui meniu Happy Meal. Bon apetit!

  • Mai punem si recomandarea consacrata a unui ciumpalac pe nume “nima’n’drum”, un mic faraon, ba chiar semizeu al sportului si al ingineriei virtuale, inbalsamat in vestmantul national, mare boss de plantaj sclavagist, si deja cartea ridica stafeta in valoare de invataminte samanice. Acesta este exemplul pe care il primesc cei tineri sau ce noi in acest sport, acestea sunt valorile momentane, cu care defilam. Pacat ca cei care au sau au avut o valoare in acest sport (oameni ce stiu ce spun), sustin aceste porniri tipic mioritice.

  • In atentia celor care nu sunt de acord cu ceea ce prezentam aici, nu inteleg de ce nu va rezumati pur si simplu la a inchide pagina si a ignora acest articol de prezentare ?

    In timp ce citeam comentariile dumneavoastra, mi-am adus aminte de o vorba: „lumea exterioara a unui om reflecta lumea sa interioara”.

    Desi nu va cunosc pe nicicare dintre voi in parte, din comentarii putem observa cu totii ca nu sunteti niste persoane prea „bogate” sau „frumoase” pe interior. Daca nu puteti oferi nici macar o vorba buna, ma indoiesc ca puteti oferi altceva bun, celor din jur.

    E usor sa critici, sa fi rautacios si sa arunci cu noroi in ceea ce e construit , corect ? E destul de usor nu ?
    E cea mai simpla varianta, oricine o poate face si pun pariu ca fiecare dupa ce ati postat cate un comentariu de genul celor de mai sus, v-ati simtit mai usurat, probabil v-ati spus in gand „na ca i-am aratat io cine sunt si cat de bine stiu eu limba romana, cine se crede si asta”.
    Cel putin ma bucur ca v-ati simtit mai usurati, e un lucru bun.

    Pe de alta parte, in loc sa dispretuiti ceea ce este , de ce sa nu va puneti creierul la contributie (in caz ca aveti asa ceva) si sa gasiti o sugestie din care sa rezulte o imbunatatire, multumita voua !

    Accept orice critica productiva ! Pana cand veti gasi o sugestie de bun gust sau o vorba buna, v-as ruga sa va abtineti de la comentariile ulterioare, faceti altceva mai util cu timpul vostru.

    Pe principiul : „Daca nu am ceva bun de spus , mai bine tac „.

  • Domnule scriitor te rugam fumos sa iti revi la realitate si sa nu vorbesti de creieru altor oameni si sa nu asumi o carte si o reusita pe anume sau macar numele de scriitor dupa ce ai pus doar cap la cap niste vorbe ale unor oameni care inca mai pedaleaza , nu e frumos sa te lauzi cu munca altora cand tu ca persoana nu sti cum e sa pui „pedala la foc ” .
    Sugerez sa iti revi din somnul adanc si lumea ta paralela sau nustiu care e ,dar nu face bine altora privind cine a scris daca erai un campion national si cu cateva reusite inafara tari da jos palaria dar cand noi suntem 0 si incercam sa punem 1 e rau .
    Multumesc sper sa inveti ceva din vorbele noastre care par rautati .

  • O initiativa foarte buna. As fi curios sa citesc cartea respectiva sa vad stilul in care este scrisa. Intrucat nu am auzit de autor am tendinta sa ma indoiesc de valoarea cartii, dar pe de alta parte inteleg ca exista sfaturi adunate de la ciclisti de renume care cred ca ar fi interesante de citit. Cred ca daca este facuta cu o documentare temeinica poate fi chiar utila pentru multi incepatori, desi de la zero la campion cred ca ar trebui scrise cateva volume.

  • Unii doresc sa faca bani de pe urma altora care au muncit real pentru un titlu un exemplu e Ciocan Alex sau Petrache sau Grosu Eduard pe care eu unul personal i consider exemple de urmat de unde ai ce invata ca si ciclist, Sergiu te rezumi la cei 30 de lei pentru a face bani de pe spatele altor ciclisti ?sfaturilor care le posteaza altii gratuit este
    http://www.alexciocan.com/ unde posteaza informatia fara sa ceara bani, Sergiu eu te sfatuiesc sa pui mana pe bike sa pedalezi real, cand tu esti langa mine in cursa, iti faci dusmani in ciclism ca ceri bani pentru nivelul slab din tara cand ciocan da informatie pe gratis si se gasesc clipuri pe youtube unde mai gasesti informatie noua?
    Ciclismul din ro are nevoie de oameni care ajuta cu informatie de baza in ciclism iar daca vrei de specialitate apelezi la un antrenor personal etc..
    ciocan posteaza informatie pe gratis, ajuta ciclistii si biciclistii cu sfaturi, tu vrei sa iei bani Sergiu? sti bine ca nivelul ciclismului in romania e slab fata de vestici, te rog sa iti retragi suma de bani si i-a un macar un titlu de campion de mountainbike la cei cu licenta UCI si atunci reposteaza si cere bani daca asa se cuvine.
    Spor-t la pedalat.

  • Servus Boldi !

    Personal ii felicit pe toti care i-ai mentionat mai sus, au dreptul la toate felicitarile din partea noastra, pentru ceea ce au realizat si inca realizeaza.

    Insa consider ca e una sa oferi sfaturi in articole si altceva inseamna o carte „De la 0 la campion” unde sunt prezentati toti pasii. E una sa oferi pe gratis ( Jos palaria) si alta sa muncesti la un material aproape un an, sa te documentezi, sa organizezi totul frumos, sa prezinti intr-un mod placut, sa discuti cu oameni, sa iti pui pe foaie tot ce crezi ca stii, sa te stradui sa iasa totul bine iar la final sa ceri o suma de bani pentru munca ta. Am si explicat de ce a plati o suma pentru ceva il ajuta mai mult pe cumparator decat daca ar primi de-a gata. E simplu: pretuiesti mai mult un lucru pentru care platesti.

    Am mai spus ( daca ai fi citit articolul de prezentare) ca nu ma consider cel mai in masura sa scriu aceasta carte, exemplele tale de sportivi ar fi mult mai in drept sa scrie asa ceva, iar acum vine intrebarea mea :

    DE CE NU O FAC ?

    De ce eu nu am de unde sa citesc un material cap-coada despre cum sa imi organizez un sezon intreg de mtb, cum sa ma antrenez, cum sa ajung la varful de forma, cum sa am grija sa nu fac greseli, iar daca le fac cum sa trec peste ele, cum sa gandesc si multe altele ?

    Eu asta am incercat prin aceasta carte. Orice lucru pe lumea asta a aparut pentru ca a fost o nevoie. Eu am avut nevoie, prietenii mei la fel, alti oameni am vazut ca nu se antreneaza cum trebuie, materiale nu sunt, cum am spus, drept urmare am scris „De la 0 la campion”.

    Si pentru ca sa incercam sa evitam pe viitor aceasta atitudine negativa pe care vad ca o dezvoltati unii oameni, destul de putini la numar comparativ cu nr. oamenilor care ma incurajeaza si imi multumesc pentru ca am facut realizat acest material, v-as ruga sa cititi postul meu de mai sus.

    Ideea e simpla: Ai nevoie, cumperi. Nu ai nevoie, nu cumperi, dar nici nu posta comentarii rautacioase si nu incerca sa imi spui ca ar fi mai bine sa renunt, pentru ca perseverenta e unul din cele mai bune lucruri pe care le-am invatat din sport, alaturi de altele pe care le-am prezentat tocmai in aceasta carte.

    Sper ca am fost destul de amabil si concis. Multumesc !

  • De altfel va inteleg si pe voi, cei de mai sus, pe fiecare in parte.
    E normal si foarte usor sa te iei de cel care se ridica de langa tine si face ceva, creeaza ceva, munceste la un lucru si da tot ce are mai bun ca sa ofere maxim de valoare in acel lucru, iar apoi cere un ban.
    E mai usor sa fii rau cu el si sa-l dizgratiezi in loc sa il incurajezi, sa te bucuri pentru el si sa il ajuti daca poti.
    Acesta este ultimul meu comentariu. Cred ca am explicat destul de bine toate motivele mele in cele 3 comentarii ale mele de mai sus, pentru mai multe despre carte va invit aici : http://simpleserggio.blogspot.ro/2014/01/doc_25.html

  • Domnule Sergiu daca dumneata afirmi asa ceva cartea are efect, urmeaza un sezon iti oferim ocazia sa ne arati cat de campion esti sau poti deveni din cateva paragrafe luate din „gura altuia” sustinand ca e munca dumitale de a pune in pagina si nu de a experimenta pe propriile picioare .
    Multumesc tare mult si iti urez succes !

  • Vrei sa iti programezi un sezon de ciclism?
    http://www.amazon.com/The-Cyclists-Training-Bible-Friel/dp/1934030201/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1390980828&sr=8-2&keywords=mountain+biker+training+bible

    Uite acolo un titlu interesant, si sa iti mai zic cate ceva despre autor: Joe Friel antreneaza sportivi amatori si de performanta din 1980. Are masterat in „Stiinta exercitiilor fizice” si are licenta de antrenor categoria „elite” de la USA Cycling, fiind cel mai cunoscut antrenor de ciclism din State.

    Dupa el m-as lua oricand, dar din ce am citit din ceea ce numesti tu „carte” am ramas cumva perplex la greselile gramaticale si de exprimare, ca sa nu mai zic de informatia in sine.

    Sa platesti 30 de lei pt un PDF scris pe genunchi sau sa dai 20$ pentru o carte de 330 de pagini care o ai in biblioteca oricand, scrisa de un om apreciat in ale ciclismului, prefer dolarii. Nu „interviuri” copy/paste.

    Nu o lua in nume de rau, dar inainte sa fi facut pasul asta, macar as fi dat lucrarea la corectat macar unui profesor de limba romana, daca nu si unui care preda „teoria antrenamentului sportiv”

    „Succesuri”

  • Scriitorul sau, mai corect, avand in vedere persoana, „scritorul” se lamenteaza ca o fata mare ca oamenii sunt rai, arunca cu noroi in „munca” lui si ca este mai usor sa critici decat sa construiesti ceva. Domnule „scritor” prostia, mediocritatea, incultura si oportunismul NU TREBUIESC INCURAJATE si aplaudate la nivel de intentie ci TREBUIESC TAIATE DE LA RADACINA ca niste buruieni. Tara asta si asa este sufocata de nonvalori, nu mai avem nevoie de inca una. Mai bine las-o dracului de bicicleta si du-te la scoala sa inveti sa scrii, sa formlezi o fraza logica si sa devii un membru productiv al societatii. In momentul asta esti ZERO, un parazit care nu face decat sa consume din resurse.

  • 4 intrebari la care tre sa raspunzi inainte sa iti dau cu parerea despre carte si apoi poti sa spui orice:
    1. Am citit toata cartea?
    2. Sunt capabil sa scriu o carte cel putin la fel de buna ca baiatu asta?
    2. Cat de apreciata ar fi o carte scrisa de mine pe subiectu asta?
    3. Imi dau seama ca o carte e 50% cercetare si impiratie de la altii, pentru ca cartile se scriu din carti +50% experienta mea??

    PS: Ati dovedit un comportament tipic de romani, prin ceea ce ati spus, fiecare din cei care ati comentat sub anonimat aici.

    Pentru autor, e o lectie buna de viata din care poate invata multe. E tanar, totusi eu raman sa-l apreciez pentru ceea ce a facut, indiferent daca e bun sau prost, pentru ca a dus la bun sfarsit un lucru inceput. Habar nu aveti cat de greu e sa scrii o carte!!!

  • bwahahahahahaha, invata mai intai sa numerotezi intrebarile, apoi sa te exprimi, si posibil ca apoi vei putea scrie si tu o carte de genul celei de mai sus…….alt zero barat….

  • Multumesc Dan C, esti unul din oamenii care intelege ce se petrece aici.

    Pe de alta parte, multumesc si tuturor celorlalti care ati postat aici si mi-ati acordat cateva minute din atentia dvs, oferindu-mi criticile voastre, nu oricine ar face asta ! Va multumesc !

    Datorita voua, am trimis cartea la un corector dupa care am mai verificat-o si eu pentru ca sa ma asigur ca e cat de cat scrisa curat. Greselile de scriere au fost o gafa de neiertat. Din pacate scuzele mele nu sunt de niciun folos. A fost compromisul pe care l-am acceptat pentru ca sa fie gata lucrarea inainte de inceputul anului.

    Datorita voua am o motivatie mai tare si mai puternica sa promovez aceasta carte si sa lansez o provocare altor oameni romani sa scrie o carte despre subiectul de fata, mai buna decat cea pe care o prezint.

    As fi tare recunoscator daca v-ati lua din timpul dvs pentru a ma corecta la viitoarele greseli.

    Multumesc !

  • Domnule Paraschivescu.
    Cu siguranta voi cumpara cartea si o voi citi. Subiectul pare interesant si cu siguranta voi gasi informatiii utile pentru un amator ca mine. Sunt sigur ca urmatoarea editie ( pentru ca va fi cu siguranta o urmatoare editie care sa-i combata pe rautaciosi 🙂 ) va fi cu mult mai buna. Va voi trimite un review imediat ce timpul imi va permite.

    Felicitari. Probabil ca si in scris e la fel ca in sport. La inceput am alergat noaptea ca sa nu vada prietenii cat de slab sunt iar azi particip la diverse competiti de atletism pentru amatori.. .. 🙂

  • din ce am citit pe aici parerile sunt impartite, unii spun ca e ok cartea, altii spun ca cere bani pentru informatia din carte (care de fapt doar o parte din informatie din carte e scrisa de respectivul domn paraschivu, si restul apartine campionilor nationali) oare ce sa aleg informatia din cartea domnului paraschivu sau informatiile de pe youtube, vimeo, sau site-uri de ciclism internationale de pe forumuri sau cartea lui armstrong, sau alti antrenori de ciclism internationali care au scos carti bune, domnul paraschivu este campion national sau a concurat in cursa uci internationala in top 10 ?
    ce ma sfatuiti sa cumpar cartea lui paraschivu e sportiv serios cu rezultate notabile sau sau sa preiau informatia din alte surse?

  • Deja s-a lansat a 2-a editie, este vorba de editia tiparita pe care inca nu a citit-o nimeni, este abea la curier in drum spre primii cumparatori. Sunt sigur ca, cel putin din punct de vedere al greselilor de scriere este mult mult imbunatatita.

    Spor la citit si la pedalat !

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

five × 1 =