Acum citesti
De 10 ani în slujba celor mai buni rutieri: Orbea Orca

Anul acesta, modelul de vârf al celor de la Orbea, Orca, împlinește 10 ani de când a fost prezentat prima dată. De-a lungul anilor a beneficiat de diferite îmbunătățiri, dar acum, la primul deceniu de existență, inginerii spanioli au refăcut modelul Orca. Și dacă mai punem la socoteală că este și aniversarea parteneriatului cu echipa Euskaltel-Euskadi care trenează de 20 de ani, atunci sunt și mai mari șanse ca noul produs să dea publicul și sportivii pe spate.

orbea_orca

Orbea Orca a fost cursiera care i-a servit pe rutierii echipei Euskaltel-Euskadi și astfel a fost bicicleta pe care curse precum Jocurile Olimpice de la Beijing (2008) au fost câștigate. Dar cum tehnologia nu stă în loc, echipa de cercetare-dezvoltare a companiei Orbea a trebuit să aducă niște îmbunătățiri serioase pentru a putea spune în continuare că Orca este una din cele mai performante cursiere disponibile.

Fiindcă modelul va fi oferit în 7 mărimi diferite (47, 49, 51, 53, 55, 57 și 60cm), geometria este adaptată fiecăreia dintre acestea pentru performanțe optime. De asemenea, Orbea susține că noua versiune este mai ușoară cu 10% față de precedenta, adică cu circa 100 de grame, și mai rigidă cu 7%. De asemenea, cablurile frânelor și schimbătoarelor electronice trec prin interiorul cadrului, oferind un aspect exterior mai reușit, dar și cresc funcționalitatea și reduc intervențiile destinate întreținerii. Noua Orbea Orca va fi disponibilă din data de 1 iulie și va fi folosită, în premieră, de Euskaltel în această ediție a Turului Franței.

orbea_orca_1

Vezi Comentarii (2)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

fifteen − eight =