Acum citesti
Bianchi devine „super” uşoară cu noua cursieră Specialissima

În ziua de azi o cursieră uşoară nu mai înseamnă mare lucru. Ca să fii cu adevărat interesant trebuie să fii super uşor! Totuşi chiar dacă nu mai este atât de greu să faci un cadru extrem de uşor este totuşi greu să-l faci confortabil, dar şi rigid.

Recent Bianchi a lansat noua bicicletă de şosea Specialissima care, folosind tehnologia Countervail, se pare ca bifează toate căsuţele despre care am vorbit până acum.

Bianchi Specialissima Countervail 02Introdusă iniţial de Bianchi pe bicicleta Infinito CV, Countervail este o tehnologie dezvoltată pentru NASA de către Materials Sciences Corporation. În loc să se folosească o suspensie activă sau inserţii din cauciuc amplasate în puncte cheie ale cadrului Countervail foloseşte un material visco-elastic care se afla practic direct în structura ţesăturii din carbon. Această nouă metodă de a construi un cadru se pare că reduce până la 80% din vibraţiile pe care le simte ciclistul. În plus noul material pretinde că îmbunătăţeşte şi rigiditatea cadrului şi furcii.

Bianchi Specialissima Countervail 01Regăsită acum pe bicicletele Bianchi Infinito CV, Aquila CV cât şi pe Specialissima fiecare construcţie Countervail este gândită să îndeplinească cerinţele tipului respectiv de bicicletă. Astfel cadrul noii Specialissima are doar 780g (versiunea neagră, mărime 55).

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

eighteen − fourteen =