Acum citesti
Cursiera Argonaut RM3 din carbon poate fi comandată cu geometrie personalizată

Pentru cei ce doresc o bicicletă cu adevărat personalizată, Argonaut Cycles oferă cursiera RM3 construită din carbon cu o tehnologie unică, nemaiîntâlnită la producția pe scară redusă. Procesul de producție e în curs de patentare iar bicicleta cu geometrie personalizată e proiectată, construită și testată în SUA.

Argonaut explică faptul că producția componentelor de calitate superioară din carbon ține de compresie, eliminarea bulelor de aer și de vid și controlul orientării fibrelor de carbon. Pentru Argonaut, una dintre cele mai bune metode de a controla aceste variabile este să folosească o tehnologie existentă de producție a pieselor din carbon, cu ajutorul matrițelor cu cauciuc injectat. Cauciucul se expandează în interiorul matrițelor când este încălzit și comprimă perfect straturile de carbon între el și peretele matriței. Tehnologia tradițională cu cauciuc nu funcționează însă bine la producția la scară redusă. Aici intervin inovațiile Argonaut.

Datorită imprimantelor 3D, Argonaut poate produce propriile mulaje din silicon conform oricărei geometrii dorite. Odată ce acestea sunt produse, în ele se injectează silicon pentru a creea modelele.

Modelele sunt apoi învelite atent în bucăți de carbon ce au fost tăiate precis cu sistemul Autometrix Plotter. Totul este introdus într-o matriță etanșă ce evită eliminarea rășinei din anumite părți și aplică presiune pe tot sistemul, rezultatul fiind o piesă fără zone cu aer sau vid. Pentru că piesele sunt montate pe modele ale interiorului, fibrele nu suferă nicio deformare parazită.

Nu numai că Argonaut au creat un proces unic de producție, dar aceștia produc și matrițele metalice special pentru fiecare bicicletă personalizată. Acestea sunt prelucrate CNC cu numele utilizatorului pe exterior. Unghiurile îmbinărilor sunt alese atent, apoi sunt cnectate cu tuburi pentru producția cadrului personalizat.

Chiar și cei ce nu doresc o geometrie personalizată și aleg dintre cele 12 variante disponibile, bicicleta este tot personalizată. Fiecare bucată are straturile de carbon personalizate în funcție de dimensiunile utilizatorului, puterea și stilul de pedalat.

Bicicleta folosește pipă și ghidon noi. O bicicletă personalizată cu adevărat nu folosește componente standard de pe piață, așa că Argonaut a produs o furcă specială și o pipă doar pentru RM3. Folosind același proces de producție ca pentru cadru, furca și pipa sunt printre cele mai ușoare din lume. Furca folosește rulmenți integrați standard de 1.25 jos și 1.125 sus și are rutare internă a cablurilor și sistem dedicat de prindere al pipei.

Dacă se folosește un grup SRAM eTap AXS, partea din față e foarte elegantă, cu conductele de frână ieșind foarte puțin afară înainte să intre în pipă. Pipele vor fi disponibile în lungimi de 90-120 mm și cu unghiuri de -7, -3.5, 0 și 6 grade.

Tija de șa e prinsă cu un sistem integrat, cu șurubul poziționat chiar în spatele acesteia.

Bicicleta e disponibilă doar cu frâne pe disc, ax thru de 12×100 și 12×142 mm, monobloc filetat T47, cuvete integrate IS41/IS47 și cu greutatea de doar 750 g. Furca mai adaugă 370 g iar pipa de 120 mm încă 135 g, rezultatul fiind o bicicletă extrem de ușoară. Cadrul are spațiu suficient pentru anvelope de 35 mm!

E normal ca prețul celei mai personalizabile cursiere din carbon să nu fie mic, dar și valoarea și calitatea sunt la cel mai înalt nivel. Cadrele cu geometrie standard încep de la 6000$ iar echipările complete de la 11.600$. Pentru geometrie personalizată, prețul crește. Cadrele cu geometrie personalizată încep de la 7500$ iar echipările complete de la 13100$, existând și posibilitatea graficii personalizate pentru încă 600$. Modelul echipat cu SRAM Red eTap AXS și roți ENVE sES 3.4 AR are prețul de 14.110$ cu o greutate de 6.85 kg.

Bicicletele pot fi deja comandate, iar datele de livrare pot fi selectate în funcție de disponibilitate, pe principiul primul venit primul servit. Practic trebuie achitat un avans de 3500$ iar livrările se fac de 2 ori pe lună, vineri. Odată cu comenzile, datele disponibile dispar din calendar, dar se poate vedea clar când va veni bicicleta. Momentan prima dată de livrare e pe 12 iunie, adică peste mai puțin de 2 săptămâni, ceea ce e foarte impresionant pentru o bicicletă din carbon personalizată!

Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.

Informații de pe bikerumor.com

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

seventeen + fifteen =