Acum citesti
Cu bicicleta în jurul lumii


Anul acesta se împlinesc 10 ani de când Vladislav Ketov din Sankt Petersburg se numără printre puținii oameni care pot afirma sus și tare că au făcut înconjurul lumii pe bicicletă. În realitate este singurul, deoarece ceilalți care s-au avântat într-o astfel de aventură nu au reușit să-și ducă misiunea la bun sfârșit. Călătoria sa a durat 20 de ani, timp în care a parcurs 144.000 de km și a vizitat toate continentele pe coastă, exceptând Coasta Arctică. Sună incredibil, nu-i așa?



A pornit pe 14 mai 1991 pe o bicicletă preparată pentru călătoriile foarte lungi. Partea cea mai interesantă a acestei aventuri uriașe se rezumă la faptul că Vladislav nu a avut niciun ban asupra sa. Toți banii necesari călătoriei i-a câștigat desenând portrete în diferitele locații pe care le-a vizitat.


Cu o modestie debordantă, acesta afirmă că partea cea mai dificilă a călătoriei nu a fost traseul ci pregătirea. Au fost necesari 5 ani pentru a obține vizele de turist pentru cele 93 de țări pe care le-a străbătut. Iar într-un final s-a ales cu nu mai puțin de 10 pașapoarte.


În anul 2003, Vladislav Ketov a fost ridicat de statul rus la rangul de „Călător de Excepție al Rusiei” pentru realizarea sa de excepție. Mai multe informații despre fascinanta călătorie a lui Vladilav, găsești chiar pe site-ul său personal, la adresa ketov.com.



Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

four × 4 =