Acum citesti
Crisp Brake: un nou concept de frână pe disc

Australianul Allan Crisp dorește să revoluționeze segmentul frânelor pe disc prin lansarea unui nou concept: în locul utilizării mai multor pistoane, construcția etrierului de față folosește un singur piston care acționează două brațe pe care sunt montate plăcuțele de frână.

crisp_brake

Sistemul este hidraulic și conform proiectantului, vine cu mai multe avantaje: management mult mai bun al căldurii generate la frânare, mai ușor de aerisit și întreținere redusă. Fading-ul ar trebui să fie de asemenea mult redus comparat cu alte frâne hidraulice, iar montajul și reglajul o joacă de copii. Mai mult decât atât, greutatea frânei ar trebui să fie de doar 110 de grame (deoarece utilizează mai puține componente), o valoare record pentru industrie.

Multe alte informații pot fi obținute de pe Kickstarter, acolo unde a fost publicat proiectul pentru a strânge fonduri.

via Kickstarter

Vezi Comentarii (4)
  • Probleme mari la incarcarea cu noroi a unei astfel de frane expuse, in special cea de pe spate.
    Urez succes inventatorului, insa la folosire se va vedea ca are inconveniente.

  • Gabi : nu uita ca este un prototip. Produsul finit va avea cu siguranta ceva protectie contra noroiului, si va fi mult mai inchis, pentru a fi protejat sistemul de intemperii.

    In forma actuala, pare o frana excelenta pentru oras / trekking, situatii in care nu ai nevoie de putere foarte mare de franare (pentru asemenea discipline facandu-si cu mult succes datoria si o frana mecanica pe disc, sau clasicele v-brake / canti).

    Din pacate, probabil va mai trece ceva timp pana cand va ajunge in stadiul de produs finit, bun de vanzare.

    Din fericire, careva chiar vrea sa inoveze in domeniul asta 😛

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

15 − 5 =