Acum citesti
Coronavirus – 3 aplicații utile pe Garmin Fenix seria 6

Posesorii unui ceas multisport din seria Garmin Fenix 6 se pot bucura de câteva aplicații utile în contextul trist al epidemiei de coronavirus peste care trebuie să trecem în această perioadă. Am ales 3 aplicații utile pentru tine, foarte diferite între ele!

Aplicația Coronavirus Widget se poate instala din IQ Store și prezintă în timp real (în funcție de raportările oficiale) situația cazurilor de coronavirus pe plan mondial și într-o țară la alegere.

Sunt prezentate numărul de cazuri noi, cazuri totale și decese. Pentru a alege țara, se configurează aplicația din Garmin Connect de pe telefon. Aplicația este compatibilă cu ceasuri Garmin destul de vechi, respectiv Fenix începând cu seria 3, Forerunner începând cu seria 230 și Vivoactive începând cu seria 3.

Noul tip de activitate Virtual Run îți permite acum să te antrenezi acasă alergând în medii virtuale. Cel mai popular astfel de mediu este Zwift. Tot ce ai nevoie este o bandă de alergare (simplă, nu e nevoie de nimic sofisticat) și de un calculator sau o tabletă cu Zwift instalat (și abonamentul activ sau în perioada de trial). Ceasul se va conecta și va oferi Zwift numărul de pași și viteza de alergare, calculate în funcție de lungimea pasului calculată cu ocazia alergărilor ce le-ai efectuat până acum. De asemenea va fi transmis și pulsul.

Momentan Virtual Run e disponibilă pe modelele Forerunner 245 și 945 și pe Fenix 6, odată cu instalarea ultimelor versiuni de software (momentan în versiune beta în cazul Fenix 6, la data redactării articolului).

Măsurarea Pulse OX este disponibilă pe mai multe modele noi din gama Garmin. Această funcție îți măsoară concentrația de oxigen în sânge iar precizia de măsurare este excelentă, la nivel de aparatură medicală! În mod normal această funcție e utilă celor ce fac antrenamente la altitudine mare, dar în contextul noii afecțiuni cu complicații pulmonare ar putea să ofere informații utile despre starea de sănătate. Cu atât mai mult cu cât, în cazul nefericit al unei îmbolnăviri, datorită numărului mare de cazuri, s-ar putea să fie nevoie să te tratezi acasă. Informațiile despre oxigenarea sângelui ar putea să fie utile medicului tău, dacă apare această situație nefericită informează-l despre posibiltatea de a măsura acest parametru, ar putea să fie un lucru foarte util!

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

5 × 4 =