Acum citesti
Competitii UCI organizate de MarosBike in 2010

marosbike-xcoPrima competitie, ce are loc pe 25 Aprilie 2010 la Cluj, va fi un concurs de MTB Cross Country, proba olimpica, inscris in Calendarul international UCI C2 si in circuitul national ROMANIAN MTB XCO GRAN PRIX. Competitia va avea doua starturi: unul pentru HOBBY si altul pentru ELITE (sportivii licentiati international).

Sportivii licentiati international vor putea acumula la aceasta competitie puncte internationale UCI necesare pentru clasarea in topul mondial si calificarea la Jocurile Olimpice – Londra 2012.

Competitia se va desfasura pe un circuit de aproximativ 6 km care va trebui parcurs intre 3 si 6 ori, in functie de categorie. Traseul va include drumuri de padure, carari inguste, coborari tehnice, urcari de viteza sau abrupte si tehnice.

marosbike-xcmUrmatoarea competitie va fi maratonul clujean de mountainbike pe data de 26 Septembrie 2010. Acesta se va desfasura in ultima duminica a lunii septembrie, in aceeasi locatie a Muntilor Gilaului, oferind ca si in 2009 doua lungimi de trasee : 50 km si 80 km si peste 2600 m diferenta de nivel.

Din feedback-urile primite de la concurenti, s-a luat decizia de a se pastra pe cat posibil aceleasi trasee, poate cu mici modificari, insa totodata dorim sa imbunatatim calitatea acestui eveniment de la an la an, astfel ca in 2010 regasim urmatorele noutati pentru participanti:

– proba lunga de 80 km va avea categoriile de Elite (Femei / Barbati) separate fata de cele de Hobby. In plus vor exista doua sau trei categorii de MASTER.

– proba de 80 km ELITE este inclusa in calendarul competitional international UCI C3, astfel incat riderii licentiati vor putea acumula puncte internationale UCI pentru o mai buna pozitionare in clasamentul mondial, disciplina XCM.

– proba de 80 Km, va fi inclusa pentru toate categoriile in circuitul national ROMANIAN MTB XCM GRAN PRIX, alaturi de Maratonul Muntii Ciucului (29.05) si Emmedue Sport Cup (11.07). Astfel primii 25 de concurenti de la fiecare categorie vor fi punctati, formandu-se un clasament general dupa fiecare eveniment din circuit.

– posibilitatea platii online a taxei de inscriere.

– starturi diferite pentru probele de 50 km si 80 km.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

9 − 6 =