Acum citesti
Angrenaj BikePositive Jump Defense

Sunt sanse foarte mari sa fi vazut sau sa fi auzit cel putin o data in viata de acest angrenaj. Si asta deoarece echipeaza multe biciclete, concepute preponderent pentru DirtJump. Se numeste BikePositive Jump Defense si este conceput cum o spune si numele (cel putin teoretic) pentru DirtJump. Am vrut sa-i testam capacitatile asa ca l-am luat la o runda de probe si am discutat cu posesorii acestuia ca sa ne facem o idee completa despre ce ofera acest angrenaj in timp.

Angrenajul Bike Positive Jump Defense beneficiaza de brate din aluminiu. Are in dotare doua foi, cea mica cu 22 de dinti iar cea mare cu 32 de dinti. De asemenea, este echipata si cu un scut de protectie (bashguard) realizat din aluminiu cu o grosime de 5 mm. Lungimea bratelor este de 170 de mm, iar singura culoare disponibila este cea neagra.

Acest angrenaj nu este disponibil decat cu Bottom Braket clasic, prinderea realizandu-se cu suruburi cu ajutorul unei chei de impus. Fiind insa un produs entry-level, putem sa acceptam acest sistem de prindere ca fiind o solutie salvatoare de costuri. Dar din pacate nu salveaza din greutatea angrenajului, care ajunge cu tot cu scut sa cantareasca undeva peste 850 de grame. Bratele flexeaza simtitor in timpul sariturilor si-ti imprima uneori o stare de nesiguranta. Calitatea foilor este multumitoare dar dupa un an de utilizare intensa, dintii acestora incep sa se toceasca si trebuiesc inlocuite. Avantajul este ca se gasesc astfel de foi la un pret foarte mic.

Scutul de 5 mm grosime iti ofera suficienta protectie impotriva loviturilor, in schimb are o forma de protectie ce ne aminteste de scuturile create pentru trial si nu pentru dirtjump. Dintii ajuta sa te cateri cu bicicleta pe borduri inalte, deoarece se prinde de muchiile acesteia. Incomodeaza insa la grind-uri in general, deoarece nu ofera o suprafata neteda de contact cu bordura pe care te dai. Prinderea scutului de brat este realizata cu ajutorul a patru suruburi cu strangere pe imbus.

Din cele discutate cu posesorii acestui angrenaj, exista sanse mari ca la exploatari intense acesta sa cedeze in decursul a un an, un an si jumatate. Desi bratele par a beneficia de o constructie foarte solida, bratul drept cedeaza de obicei in dreptul scutului. Din punct de vedere al aspectului, acesta se prezinta foarte bine, reusind sa creeze o imagine buna a unui produs solid si durabil. Privit in detaliu insa, se observa calitatea medie a finisajelor.

Recomandam angrenajul Bike Positive pentru incepatori, sau pentru cei care nu-l vor brusca si nu-l vor supune unui stres foarte mare. Nu uita ca este un produs entry-level si trebuie tratat si exploatat ca atare. Pentru sarituri mai soft este un produs bun, mai ales privit prin prisma pretului foarte mic de aproximativ 140 de lei. Dar pentru cei care doresc o componenta mai performanta ii indemnam sa se indrepte catre un Truvativ Howitzer, ceva mai scump dar mult mai rezistent si mai usor. Daca angrenajul Bike Positive Jump Defense a sosit instalat pe bicicleta achizitionata, il poti exploata pina ce acesta cedeaza ca apoi sa-l inlocuiesti. De mentionat in incheiere ar fi si recomandarea de utilizare a producatorului : MTB Hobby si sport.

Greutate : aproximativ 850 grame fara BB

Utilizare : MTB Hobby, Sport, DirtJump

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

fifteen − fourteen =