Acum citesti
Commencal Meta HT AM: hardtail pentru enduro cu un preț rezonabil

Nu știu ce vă bucură pe voi cel mai mult, însă în cazul meu, lansarea unui nou hardtail cu furcă mare, este veșnic prilej de bucurie. Astăzi am aflat că cei de la Commencal vor lansa noul Meta HT AM (HardTail AllMountain), care va avea un preț de pornire de doar 999 de euro și va fi echipat cu o furcă de 160mm. Astea da vești bune! Modelul de top va fi oferit pentru 1.599 de euro. Să vedem despre ce-i vorba.

commencal-meta-am-4Toate modelele vor fi echipate cu roți de 27.5 inch, vor utiliza o furcă de 160mm și vor împărți același cadru, însă diferențierea se va face la nivel de echipare. Astfel, cel mai scump model, Race, va fi echipat cu o furcă Rock Shox Lyric RC, o transmisie Sram NX 1×11 și cu frâne Acid DB3 cu discuri de 200/180mm. Anvelopele provin de la Maxxis, modelul High Roller II, iar prețul de achiziție este de 1.599 de euro.

commencal-meta-am-1Modelul de mijloc, Essential, va fi oferit în culoarea portocalie, va fi echipat cu o furcă Rock Shox Yari RC și va avea un sistem de transmisie 2×9, cu componente Sram X7 și angrenaj Truvativ. Frânele provin tot de la Avid, modelul de bază DB1, cu discuri de 200/180mm. Prețul de achiziție este de 1.299 euro.

commencal-meta-am-2Modelul de bază, Origin, disponibil în culoarea galbenă va fi echipat tot cu o furcă Rock Shox Yari, însă într-o versiune mai ieftină. Anvelopele provin de la Maxxis, modelul Ardent, iar transmisie 2×9 tot de la Sram, modelul X5. Și frânele sunt similare cu cele de pe modelul Essential. Prețul de achiziție este de 999 de euro.

commencal-meta-am-3Ca remarcă generală, noul Meta AM nu este disponibil în niciuna dintre versiuni cu tijă de șa reglabilă mecanic sau hidrualic, iar frânele nu sunt dintre cele mai grozave, însă undeva trebuie să existe o economie pentru ca bicicletele să fie oferite la prețuri mai mici.

Filmul de prezentare poate fi vizionat mai jos:

COMMENCAL META HT AM 2017 – Gaetan Vigé from COMMENCAL on Vimeo.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

three × five =