Acum citesti
Colnago au lansat V2-R, noua versiune a cursierei lor din carbon monocoque

Colnago au lansat o nouă versiune a modelului lor de top de cursieră cu cadru din carbon monocoque, generația anterioară V1-R fiind un mare succes. Noul V2-R folosește aceleași fibre de carbon premium high modulus dar straturile sunt altfel așezate pentru o rigiditate mai bună. Noua versiune va avea opțiune și pentru frâne pe disc și va avea spațiu pentru anvelope de 28 mm. Versiunea cu frâne clasice are frânele direct-mount reamplasate iar cea cu frâne pe disc folosește prinderi de etrier flat mount.

Chiar dacă modelul de top C-60 continuă să folosească construcția cu tuburi mufate, V2-R este mai ușor datorită construcției monocoque. Sunt folosite piese destul de puține din carbon, pentru a păstra greutatea redusă, cadrul fiind produs în Taiwan pentru costuri mici și pentru consistența calității industriei de specialitate de acolo.

Bicicleta este însă ușoară și are un preț demn de numele Colnago. Prețul pentru cadru și furcă e de 2900 Euro în timp ce bicicleta completă echipată cu Campagnolo Super Record mecanic ajunge la 9000 Euro. Vor fi disponibile mai multe versiuni de culoare, inclusiv una vintage cu grafică aurie.

Rutarea cablurilor e simplificată și e internă, acestea intrând în cadru prin partea de sus a downtube-ului, în spatele headtube-ului. Frâna spate a revenit pe seatstay-uri, nu sub monobloc ca la modelul V1-R. Alte elemente interesante sunt prinderea tijei de șa integrată și joncțiunea cu headtube-ul cu secțiuni pătrate.

Colnago au păstrat pe V2-R monoblocul filetat propriu ThreadFit 82.5 care acceptă rulmenți press fit 86.5 (BB86) cu ajutorul unui adaptor. Astfel Colnago promite transferul de putere a unui monobloc de dimensiuni mari asociat cu fiabilitatea și silențiozitatea unui monobloc filetat. Greutatea cadrului V2-R este identică cu cea a vechiului model (835 g) dar rigiditatea la monobloc a crescut cu 13% iar la headtube cu 4%.

Versiunile cu frână pe disc vor costa cu câteva sute de Euro în plus și au o greutate mai mare cu 100 g. Acestea folosesc ax thru de 12 mm la ambii butuci, pentru compatibilitate cu mai multe modele de roți.

Geometria ambelor biciclete e identică, fiind disponibile în 8 mărimi între 42 cm și 58 cm. V2-R va fi disponibilă începând cu sfârșitul lunii iulie/începutul lui august 2017.

 

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

12 − one =