Acum citesti
Clever Standard – leviere cu care putem deschide quick link-ul

clever-standard-tire-lever-with-bicycle-chain-quick-link-remover-tool-2De la inventatorul Tomo Ichikawa soseşte o nouă idee ingenioasă şi simplă, sub noul său brand Clever Standard: un set de leviere care împreună se pot folosi pentru a desface rapid un quick link de lanţ!

Leiverele sunt fabricate din plastic rezistent ABS injectat şi se ataşează unul de altul pentru a crea un soi de mic cleşte. Capetele se prind de link, lăsând spaţiu pentru zalele interioare ale lanţului. Cu o simplă apăsare quick link-ul se desface şi poate fi refolosit.

Levierele au fost proiectate de Tomo în Japonia, unde sunt şi fabricate dintr-un material plastic foarte rezistent de provenienţă elveţiană. Greutatea este de doar 60 g pentru o pereche iar dimensiunile sunt de 130x20x20 mm ataşate unul de altul. Versiunile următoare vor integra şi un spaţiu unde se poate depozita un quick link dar şi o nouă funcţionalitate surpriză pentru distracţie (probabil un desfăcător de bere aş zice eu).

clever-standard-tire-lever-with-bicycle-chain-quick-link-remover-tool-1Levierele funcţionează însă excelent şi pentru montarea şi demontarea anvelopelor, zona de interconectare dintre ele având rolul de agăţătoare în spiţe. Da, majoritatea producătorilor de quick link-uri nu recomandă refolosirea acestora, dar eu personal am unele pe care le folosesc de ani de zile şi nu am avut niciodată vreo problemă cu asta. Oricum fiecare îşi asumă riscul cu privire la acest lucru.

Un set costă doar 18 USD, fiind disponibile şi pachete de 5 seturi la 50 USD. Se pot comanda deja în avans, cu livrarea începând cu 7 decembrie 2016, direct din magazinul lor online.

Mai multe găsiţi pe pagina producătorului.

Informaţii preluate de pe bikerumor.com

 

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

3 × one =