Acum citesti
City Downhill World Tour 2014: campionat de DH Urban

Pornit ca un plan în 2013, campionatul de downhill urban va fi realitate în 2014 și va aduce acest sport în inima unor orașe importante dar și publicul mai aprope de această experiență. Pe scurt, asta înseamnă promovarea sportului într-un loc populat. La probe vor asista astfel mai mulți curioși și nu doar fanii care se deplasează în general pe traseele de munte.

PatricioCrookerRedBullContentPool-2

Pentru 2014 vor fi incluse 4 orașe în această serie de curse și din păcate, două orașe importante, Lisabona și Paris, nu au putut fi incluse din varii motive. Unii manageri ai echipelor de downhill au declarat că nu sunt încă foarte siguri că vor participa la City Downhill World Tour, deoarece doar costurile pentru UCI Downhill World Cup sunt imense. Alții încă mai pun la îndoială ideea acestei competiții, susținând că downhill-ul prin definiție, ar trebui să se desfășoare pe trasee naturale și nu în oraș.

Noua serie de competiții va fi organizată de către Jana Vasova, ca managing director și de Filip Polc, ca designer de trasee. Din regulile de participare, amintim: bicicletă cu suspensii de minim 150mm, existența doar categoriei masculin, primii 15 clasați primesc puncte, pentru riderii de top 3 vor fi suportate costurile de deplasare și pentru hotel, premii de 10.000 de euro/cursă pentru primii 5 clasați, cursele sunt puse la punct de organizatori locali.

Calendarul competițional arată după cum urmează:

8-9 Februarie: Descidas des Escadas de Santos (Brazilia)
23 Februarie: Red Bull Valparaiso Cerro Abajo (Chile)
21 Iunie: Bratislava City Downhill (Slovacia)
Finala din septembrie sau octomrbrie: nu a fost decisă

Video:

Vezi Comentarii (2)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

two × five =