Acum citesti
CeramicSpeed pregătește o patină aerodinamică de schimbător de viteze de șosea

O simplă privire la bicicletele de șosea și TT marca Cube folosite de Biniam Girmaye la Giro anul acesta se va opri cu siguranță pe noul prototip de patină aerodinamică pentru schimbătorul de viteze. Patina CeramicSpeed Aero OSPW caută să aducă câștiguri marginale nu doar aerodinamice ci și cu ajutorul rotițelor mari cu rulmenți ceramici cu frecare foarte redusă.

Noul prototip al patinei de schimbător CeramicSpeed Aero OSPW a putut fi deci observat pe bicicletele folosite în Giro de către Biniam Girmaye, un exemplu fiind modelul Cube Litening C:68X SLT din imagine.

Riderul din Eritrea a reușit să obțină în prima etapă de sprint locul doi, foarte aproape de câștigătorul Mathieu van der Poel. Acesta a reușit în primele trei zile să schimbe de fiecare dată tricoul, de la cel standard al echipei sale Intermarché-Wanty-Gobert, în culorile galben și albastru, folosit în prima zi, la cel alb Maglia Bianca rezervat celui mai bun ciclist tânăr iar apoi cu cel mov Maglia Ciclamino în a treia zi datorită poziției în clasamentul sprinterilor în urma probei de TT.

Cu siguranță cei 1-2 W câștigați prin folosirea patinei CeramicSpeed i-au fost de folos.

Momentan se știu destul de puține lucruri despre prototipul de patină CeramicSpeed Aero OSPW, însă există zvonuri că aceasta va fi lansată oficial în această vară, în apropierea datei începerii Turului Franței.

Pe partea transmisiei patina arată foarte bine, fiind imprimată cu linii albe care inspiră dinamică. Pe partea opusă însă aspectul nu e atât de elegant, fiind vizibile cele două șuruburi ale axelor rotițelor plus încă două care țin ansamblul împreună.

suprapunere grafică făcută de bikerumor.com

Cei de la BikeRumor.com au suprapus imaginea schimbătorului cu noua patină peste cea a unuia identic model Shimano Dura-Ace R9250 echipat cu o patină normală CeramicSpeed OSPW, pentru a se vedea cum se așează carcasa.

Suprapunerea indică faptul că rotițele sunt identice, cu 13 dinți la cea superioară și 19 dinți la cea inferioară, lungimea patinei fiind identică.

Carcasa din carbon lucios este închisă în aproape toată zona centrală, cu excepția unei mici zone inferioare prin care trece lanțul. Carcasa e însă deschisă în zona din spate.

Nu toate bicicletele echipei Intermarché-Wanty-Gobert au avut aceste noi patine montate, dar din imagini se vede că aceasta s-a regăsit și pe bicicleta Cube Aerium TT pe care Girmaye a folosit-o în etapa 2 de contratimp.

Cu siguranță detaliile complete urmează să apară cât de curând, dar prețurile sunt de așteptat să fie astronomice, în condițiile în care patina CeramicSpeed standard costă 590 Euro, asta pe lângă prețul de 800 Euro al deraiorului Dura-Ace.

Mai multe informații se vor găsi pe pagina CeramicSpeed.

Produsele CeramicSpeed sunt disponibile în România prin importatorul oficial Sport Guru.

Informații și imagini de pe bikerumor.com

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

five + three =