Acum citesti
Canyon Ultimate a fost îmbunătățită pentru 2021 și păstrează și varianta cu frâne pe jantă

Cursiera polivalentă din carbon Canyon Ultimate a primit recent o variantă ultralejeră CFR Canyon Factory Racing. Modelele standard CF SL și CF SLX au fost păstrate însă pentru încă un sezon, dar cu culori mai vii, echipări îmbunătățite și păstrând încă opțiunea frânelor pe jantă care aduc modelele de top sub limita de greutate UCI, dar fără să coste un preț exorbitant.

Versiunile Canyon Factory Racing ale modelului Ultimate reprezintă cele mai ușoare biciclete ale mărcii, însă excelentele versiuni CF SL și CF SLX oferă aproape aceiași performanță, cu doar câteva sute de grame în plus și la un preț mult mai accesibil.

Modelele vin acum și în culori mai vii, dar există încă opțiunea cadrului negru. Există o mulțime de versiuni de echipare, practic fiind conceput un Ultimate pentru orice tip de ciclist și pentru aproape orice buget.

Există în continuare trei versiuni de echipare cu frâne pe jantă, însă sunt disponibile doar cu cadrul de bază CF SL, modelul CF SLX vine doar cu frâne pe disc. Însă modelele Ultimate CF SL cu frâne pe jantă au un preț foarte bun și sunt mai ușoare decât versiunile cu frâne pe disc, însă prețul este la jumătate. Ultimate CF SL 7 la 1700 Euro cu grupul mecanic Shimano 105 are o greutate anunțată de 7.5 kg!

Modelul Ultimate CF SL 8 costă 2300 Euro în echipare Ultegra mecanic iar greutatea e de 7 kg! Cu un set de roți de top și cu niște anvelope mai ușoare bicicleta poate fi adusă simplu sub limita UCI de 6.8 kg!

Tot 7 kg are și Ultimate CF SL 8 Di2 la 3000 Euro, dar echipată după cum spune și numele cu grupul electronic Ultegra Di2. Au dispărut versiunile foarte ușoare SLX cu frâne pe jantă, care aveau încă 500 g în minus, dar cele 3 versiuni rămase au un preț foarte avantajos.

În ceea ce privește modelele cu frâne pe disc, există multe opțiuni CF SL – 8 modele standard plus câteva ediții limitate. Cea mai ieftină versiune e Ultimate CF SL 7 Disc la 2200 Euro și modelul echivalent CF SL 7 WMN Disc, ambele având grupul 105 și roți din aluminiu DT Swiss.

La nivelul următor, la 2700 Euro modelul Ultimate CF SL 8 Disc și WMN vine cu Ultegra mecanic. Modelul Ultimate CF SL 8 Disc Di2 cu Ultegra Di2 costă 3400 Euro iar Ultimate CF SL 8 WMN Disc Di2 costă 4000 Euro și are în plus roți din carbon Reynolds AR41.

Tot la nivelul SL 8 e disponibil modelul Ultimate CF SL 8 Disc eTap la 3500 Euro cu Force 2×12 și Ultimate CF SL 8 Disc Aero la 4500 Euro ce combină grupul Ultegra Di2 cu noile roți aero din carbon DT Swiss ARC 1400.

Sunt disponibile și câteva ediții limiate CF SL 8 Disc cu eTap pentru Rapha RCC plus alte ediții LTD ce urmează să fie lansate.

Frânele pe disc sunt singurele disponibile pe modelul mai ușor CF SLX, cu 4 echipări bazate pe cadrul de doar 820 g în mărimea M. Modelul Ultimate CF SLX 8 Disc eTap costă 5000 Euro și combină grupul Force 2×12 cu roțile DT Swiss ARC 1400.

La 7000 Euro e disponibil Ultimate CF SLX 9 Disc Di2 cu Dura-Ace electronic și roțile și mai performante DT ARC 1100.

Pentru femei e disponibil modelul Ultimate CF SLX 9 WMN Disc eTap la 7000 Euro cu grupul Red wireless și roți din carbon Reynolds AR41.

Modelul Ultimate CF SLX 9 Disc eTap e un pic mai scump la 7200 Euro, dar folosește roțile premium DT ARC 1100.

Iar pentru cei ce au un buget generos la dispoziție există modelul cu greutate sub cea legală UCI Canyon Ultimate CFR, disponibil cu Shimano Dura Ace Di2 sau Campagnolo Super Record EPS, sau chiar și cadrul disponibil separat în kit. Prețurile sunt de 7600/9000/3500 Euro.

Mai multe informații și comenzi pe pagina producătorului.

Informații de pe bikerumor.com

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

one × two =