Acum citesti
Canyon Neuron și Spectral au primit noutăți pentru 2021

Pentru 2021 Canyon vine cu o ediție specială a modelului de trail Neuron, cu o echipare de top realizată împreună cu DT Swiss pentru a face bicicleta mai capabilă decât a fost vredată. Pe lângă ediția limitată, modelul versail Neuron cu cursa de 130 mm și cel mai extrem Spectral cu cursa de 150 mm primesc îmbunătățiri ale echipărilor și culori noi, inclusiv o versiune Young Hero pentru copii la modelul Neuron, cu opțiuni pentru a mulțumi toți iubitorii de trail.

Construit să fie cel mai versatil MTB al colecției, Neuron are o cursă de 130 mm și vine în dimensiuni pentru aproape toată lumea, între XXS și XS, cu roți de 27.5 la modelele cele mai mici fără compromisuri la geometrie și cu roți de 29 pentru mărimile S-XL. Canyon spune despre Neuron că e MTB-ul lor universal, fiind disponibil într-o variantă de cadru din aluminiu și două variante din carbon, soluția pentru cei ce vor un MTB gata de orice provocare. Cel mai nou model 2021 e versiunea CF LTD ce folosește de fapt carbonul standard, nu versiunea ultra lejeră SLX, dar restul gamei are o mulțime de noutăți la echipări și culori, cum ar fi trecerea la anvelopele Schwalbe Nobby Nic și Hans Dampf pe toate modelele.

Gama Neuron începe cu cel mai ieftin model, Canyon Neuron AL Young Hero edition, ce oferă două mărimi mici pentru 2021 pentru mai mulți copii dornici de poteci tehnice.

La doar 1500 Euro, modelul Neuron Young Hero vine cu roți de 27.5 în mărimile XXS și XS, transmisia fiind SRAM SX, suspensie RockShox are tuning special pentru copii iar greutatea este de doar 13.6 kg, cu peste 1 kg mai ușoară decât următorul model din aluminiu.

Modelul din aluminiu are transmisii 1x cu foi 32T (mai puțin Young Hero și WMN care vin cu 30T). Modelul din aluminiu Neuron 9 costă 1900 Euro și e echipat cu un mix XT/Deore în mărimile XS-XL, la o greutate de 14.8 kg. Modelul WMN are aceleași componente la același preț, dar are o greutate în medie mai mică cu 400 g fiind disponibilă în mărimi mai mici, între XXS-M. Modelul din aluminiu Neuron 7 și 7 WMN costă 2300 Euro și urmează aceiași formulă, dar cu transmisie XT/SLX.

Modelele de carbon încep cu Neuron CF 8 la 2800 Euro, echipat cu GX Eagle, ajungând la 3300 Euro la modelul Neuron CF 9 și 9 WMN cu echipare XT. Modelul Neuron CF 9 SL costă 4000 Euro și merge ceva mai departe, cu transmisie X01 Eagle și roți din carbon DT Swiss XMC, dar greutatea totală e doar cu 100 g mai mică. Există și modelul LTD de mai jos, cu o cursă ceva mai lungă a suspensiei DT.

Doar ultimul model folosește fibră de carbon superioară. Neuron CF SLX 9 costă 5600 Euro și e echipat cu transmisie XTR, suspensie Fox Factory și roți DT și mai ușoare, cursa suspensiei fiind tot 130/130 mm iar greutatea anunțată fiind de 11.9 kg.

Cadrul Canyon Neuron de 130 mm primește un mic surplus în colaborare cu DT Swiss. Doar 100 de biciclete vor fi disponibile din modelul Canyon Neuron CF LTD cu furcă DT Swiss F 535 One cu o cursă de 140 mm ce micșorează unghiul furcii cu 0.5 grade, împerecheată cu un amortizor DT cu cursa tot de 130 mm.

La acestea se adaugă un set de roți DT Swiss XMC 1200 cu lățime internă de 30 mm, transmisie SRAM X01 AXS Eagle wireless și cockpit RaceFace Next 35 mm din carbon plus tijă dropper Turbine R, greutatea fiind de doar 13.2 kg, gata să atace orice poteci.

Modelul Canyon Spectral cu cursa de 150 mm s-a dovedit de-a lungul timpului un model de enduro excelent. Pentru 2021 acesta are echipări și culori noi, dar și anvelope Maxxis de 2.4 pentru aderență superioară și șa Ergon SM10 de top pentru aerodinamică și confort.

Toate variantele Spectral au roți de 27.5 cu jante cu 30 mm lățimea internă și cu două opțiuni de furcă: fie Fox 36 cu cursa de 160 mm, fie RockShox Pike cu cursa de 150 mm, prețul variind în funcție de echipare. Bicicletele păstrează detalii cum ar fi rulmenți etanși cu durată lungă de viață, protecție pe tot downtube-ul care are și rol de rutare a cablurilor și clemă integrată pentru tija de șa.

Noile culori includ Non Forest și New Violet pentru modelele standar și Sprint Mint și Soft Coral pentru versiunile WMN.

Prețul modelelor de aluminiu începe de la 2200 Euro pentru Spectral 5 echipat cu NX/SX Eagle și 2600 Euro pentru Spectral 6 echipat cu SLX.

Modelele de carbon încep cu Spectral CF 7 cu GX la 3000 Euro, Spectral CF8 cu XT la 3600 Euro și modelul de top Canyon Spectral CF 9 la 4300 Euro cu X01 și suspensie RockShox Ultimate.

Canyon oferă și modele specific feminine în mărimile mici, cu suspensia spate redusă la 140 mm și furci de 150 mm potrivite pentru cicliști mai scunzi și cu puncte de contact specifice feminine. Sunt oferite două variante, cu cadru din aluminiu sau din carbon.

Modelul Spectral 6 WMN e oferit în mărimile XXS, XS, S și M, e echipat cu SLX și prețul e de 2200 Euro, cu o ofertă mai accesibilă decât modelul 6 unisex, în timp ce modelul Spectral CF 7 WMN e disponibil în mărimile XS, S și M, e echipat cu GX, costă 3200 Euro și e un pic mai bine echipat decât varianta standard CF 7.

Noile Canyon Neuron și Spectral 2021 sunt deja disponibile în funcție de mărime și culoare. Pentru mai multe informații și comenzi directe accesați pagina producătorului.

Informații de pe bikerumor.com

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

3 × 4 =