Acum citesti
Canyon intră în „hora” anduranței cu cursiera Endurance CF

Dezvoltarea segmentului cursierelor de anduranță a mers din bine în mai bine, astfel încât în momentul de față se pune problema care mărci mai sunt de pătruns în acesta. Un nume a fost tăiat de pe această listă zilele trecute, după ce Canyon a lansat Endurance CF, concepția proprie privind tagma cursierelor confortabile.

canyon

Canyon s-a remarcat dintotdeauna prin prețurile competitive, iar această ocazie nu face excepție, Endurance CF fiind disponibilă în 4 versiuni, cu prețuri cuprinse între 1.599 și 2.799 de euro. Echiparea pentru modelul cel mai de jos, CF 8.0, care va apărea undeva în această vară, este compusă din setul Shimano 105 și roți DT Swiss R23, pe când vârful de gamă, CF 9.0 SL, va diferi doar prin prisma setului, care va fi versiunea mecanică a Shimano Dura-Ace. De notat este și faptul că toate cele 4 modele se vor baza pe exact același cadru de carbon.

Vorbind de cadru, inginerii Canyon l-au dezvoltat sub semnul liniei „Sport”, care presupune o geometrie mai relaxată grație head tube-ului mai ridicat și a top tube-ului scurtat. Desigur, orice cursieră nou-apărută trebuie să cuprindă și un nou tipar de dispunere a fibrelor de carbon, iar Endurance CF bifează și această căsuță, totul în numele unui confort sporit. Ceea ce nu regăsim la noul model Canyon este ampatamentul mai mare, specific cursierelor de anduranță, lucru care împlică o manevrabilitate mai bună. Confortul mai are de beneficiat de pe urma tijei de șa VCLS care poate flexa până la 25mm, dar și a seat stay-ului subțiat.

Nu în ultimul rând, Endurance CF utilizează roțile DT Swiss R23, indiferent de model, o pereche de roți cu o lățime exterioară de 23mm care se potrivesc cel mai bine cu anvelope de 25mm, dar cadrul poate acomoda și anvelope de 28mm.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

12 − 3 =