Acum citesti
Canyon adaugă variante mai ieftine din carbon și aluminiu ale modelului de șosea Endurance

Familia de cursiere polivalente confortabile Canyon Endurance primește două noi versiuni mai ieftine de cadru. Este vorba de un model din carbon CF de intrare în gamă, dar și de un model AL din aluminiu, complet revizuit. Endurance a fost mereu un model popular datorită echilibrului între performanță, confort excelent și spațiu pentru anvelope mari. Acum însă apar opțiuni noi, cu spațiu pentru anvelope și mai mari care aduc bicicleta la limita gravel bike-ului.

Până acum, modelul din carbon Canyon Endurance CF de bază a fost disponibil doar cu frâne pe jantă, încă de la introducerea sa în gamă în 2014. Noul model CF Disc face ca toată bicicleta să coboare sub pragul de 2000 Euro.

Mai mult, noul Endurance AL e complet reproiectat, cu spațiu pentru anvelope mai mari și cu suduri mai fine care îl fac greu de deosebit de modelul din carbon.

Ambele modele Endurance CF și AL primesc aceiași geometrie Sport regăsită și pe modelul premium Endurance CF SLX, caracterizată printr-o poziție mai verticală și mai relaxată, spațiu mai mare între roți pentru stabilitate pe orice șosea și orice suprafață, dar cu unghiurile tradiționale abrupte pentru manevrabilitate excelentă.

Bicicleta vine în opt mărimi, între XXXS și XXL, cu o mărime mică în plus față de modelele anterioare din carbon și aluminiu, disponibilă până acum doar în versiunea specifică feminină WMN. Cu o geometrie bine aleasă pe toate modelele, Canyon spune că nu mai e nevoie de un model special WMN, alegerea fiind acum făcută doar în funcție de mărime.

O noutate importantă este spațiul pentru anvelope de 35 mm. E doar cu 2 mm mai mult decât la modelul anterior (mai mult decât la versiunea actuală CF SLX) dar acest mic salt permite montarea de anvelope cramponate de ciclocros, pentru ieșiri de pe asfalt. Chiar dacă e loc de anvelope mai mari, Canyon dotează toate modelele Endurance cu anvelope de șosea slick, Schwalbe One de 30 mm în față și de 32 mm în spate, pentru confort echilibrat, aderență și rezistență mică la rulare.

Noile modele au primit și prinderi pe toptube pentru o gentuță cu snack-suri sau orice altceva trebuie să fie la îndemână. Practic cursierele se transformă în gravel bike-uri ușoare.

În ofertă există două versiuni din aluminiu Canyon Endurance AL, care folosesc aceiași furcă Canyon 114CF SL Disc complet din carbon, folosită și pe modelele mai scumpe. Modelul cel mai ieftin e Endurance 6 la 1399 Euro, echipat cu grupul mecanic compact Shimano Tiagra R4700 2×1 hidraulic și roți Fulcrum Racing 900.

Modelul mai scump Endurance 7 costă 1699 Euro și trece la grupul mecanic Shimano 105 R7000 2×11, cu angrenaj semi-compact 52/36, fiind cel mai ieftin model care oferă și tija din carbon despicată Canyon/Ergon VCLS, care oferă un confort deosebit. Greutatea bicicletei complete este de doar 9.2 kg.

Modelul ieftin din carbon Endurance CF e oferit în trei variante. Cel mai ieftin model e Endurance CF 7 la 1999 Euro, echipat cu grupul Shimano 105 semi-compact și roți Fulcrum.

Următorul model e Endurance CF 8 cu Ultegra R8000 mecanic la 2299 Euro.

Modelul de top al acestei versiuni entry-level este Endurance CF 7 eTap la 2999 Euro, echipat cu SRAM Rival AXS și roți din aluminiu DT Swiss Ratchet LN.

Există și o versiune Endurance CF cu echipare all-road, singura cu anvelope mai mari, adaptate pentru gravel. Endurace CF 7 All-Road are 2999 Euro și e echipat tot cu grupul SRAM Rival AXS și roți DT Swiss, însă cu anvelope Schwalbe G-One Speed de 35 mm.

Toate modelele pot fi deja comandate pe pagina producătorului.

Informații de pe bikerumor.com

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

17 + five =