Acum citesti
Canyon a lansat noul 2020 Neuron AL

Canyon Neuron AL a primit îmbunătățiri pentru 2020, acum acesta luând forma cadrului modelului Neuron CF, cu un nou design al brațelor și cu linii mult mai cursive. Geometria o copiază ce cea a modelului CF, pe toată gama de mărimi 2XS-SL. 2XS este versiunea Neuron pentru tineret, Canyon Neuron AL Young Hero, pregătită pentru cicliștii de la 8 ani în sus. Cu un preț ce începe de la 1799$, acest model cu cursă medie a suspensiei e o opțiune foarte accesibilă ce merită toată atenția!

Canyon Neuron AL 2020 este o bicicletă de trail cu roți de 29, construită în jurul unei suspensii de 130 mm pe spate, cu o platformă cu 4 brațe. Modelele 2XS, XS și S sunt însă cu roți de 27.5, dar sunt echipate tot cu furci de 130 mm cu roți de 29. Canyon a dorit să evite diferențele mari de manevrabilitate între mărimi, de aici venind prezența furcilor mari pe modelele mici. Acest lucru permite conversia ușoară a bicicletei într-una mixtă, cu roți diferite față/spate.

Canyon spune despre Neuron că e o bicicletă perfectă de trail, ce îmbină accelerația agresivă cu controlul ieșit din comun. Este o mașină foarte versatilă care e la fel de fericită pe urcările abrupte ca pe coborârile tehnice. În gama MTB de la Canyon, modelul ocupă locul între Lux cu cursa de 100/110 mm și Spectral cu cursa de 140/150 mm.

Cadrul Neuron 2020 din aluminiu are o greutate anunțată de 3130 g în mărimea M, cu aproximativ 750 g mai greu decât versiunea CF. La o comparație a modelului AL cu versiunea sa 2019, cea mai evidentă diferență este poziționarea amortizorului. Acesta era înainte montat vertical. La Neuron 2020 AL acesta e montat orizontal, sub toptube. Toptube-ul este și acesta mult diferit, nemaifiind arcuit și formând o linie foarte curată de la axul spate până la headtube. O îmbunătățire importantă este puntea dintre chainstay-uri ce permite zonei din spate să distribuie sarcina mai echitabil când bicicleta e sub stres lateral în curbele luate violent.

Neuron AL 2020 a suferit mai multe schimbări importante în afară de cele estetice de mai sus. Platforma suspensiei, identică cu cea de pe modelul Neuron CF 2019, este acum cu 4 brațe și a fost îmbunătățită la senzitivitate, tracțiune și control în orice condiții. Suspensia Neuron funcționează acum pe principiul Canyon Triple Phase Suspension Kinematic.

În prima fază, pe prima treime a cursei, acesta oferă o senzitivitate și un răspuns excelente. Amortizorul se comprimă aproape în linie dreaptă, continuând direct dinspre seatstay-uri. În faza 2, pe mijlocul cursei, în jurul punctului de sag, amortizorul oferă o platformă stabilă, permițând aplicarea forței maxime în pedale și facilitând ieșirea din curbe cu viteză mai mare, fără compresii inutile ale suspensiei. În faza 3, spre capătul cursei, suspensia se întărește progresiv, astfel că nu se va depăși cursa de 130 mm, însă aceasta va fi atinsă când e nevoie.

Noua versiune a suspensiei a îmbunătățit comportamentul la obstacole mici și a crescut manevrabilitatea. Aceasta include un sistem anti-balans, făcând din Neuron AL 2020 un cățărător eficient. Canyon spune că noua suspensie reduce uzura rulmenților și le mărește durata de viață. Aceasta lasă mai mult spațiu în triunghiul principal pentru un bidon mare de apă montat pe downtube. De asemenea pentru 2020 cadrul are rutare complet internă a cablurilor, atât cele de schimbător cât și de frână. Acest lucru dă bicicletei un aspect mult mai curat, deazavantajul fiind o întreținere mecanică mai dificilă.

Geometria noului Neuron AL 2020 e identică cu cea a modelului Neuron CF 2019. Față de modelul AL 2019, noua bicicletă are un reach cu 2 mm mai mic la toate mărimile, acesta fiind de 453 mm în mărimea L. Unghiul furcii e mai mic cu 0.5 grade iar cel al tijei de șa e cu 0.5 grade mai abrupt, ele fiind acum de 67.5 și 74.5 grade. Acest lucru e valabil la mărimile M-XL. Cadrele mai mici au un unghi ceva mai mic al furcii, de 67 de grade, cel al tijei fiind tot de 74.5 grade. Lungimea chainstay-urilor e neschimbată la mărimile M-XL, de 440 mm. La mărimile mici este cu doar 10 mm mai mică, la 430 mm.

Trebuie menționat că mărimile M-XL au fost echipate de Canyon cu ghidon de 760 mm, ceea ce pentru unii e cam puțin, mai ales la mărimea XL care e proiectată pentru cicliștii înalți. Angrenajele au brațul de 175 mm, însă mărimile XS-S au ghidon de 740 mm și angrenaj de 170 mm. Toate modelele au pipa de 50 mm.

Mărimea 2XS este denumită și Young Hero și e proiectată pentru cicliștii de la 8 ani în sus, mai exact între 1.40 și 1.65 m înălțime. Canyon nu a făcut economii la acest model FS pentru copii. Geometria e aceiași ca la mărimile XS și S, cu un reach de 378 mm și o lungime a seat tube-ului de 400 mm. Bicicleta are aceiași pereche furcă/amortizor de la RockShox. Canyon a încercat să păstreze greutatea la minim, Neuron Young Hero având 13.6 kg.

Roțile de 27.5 sunt destul de rar întâlnite pe bicicletele pentru copii, dar Canyon spune că acestea le permite să folosească componente mai bune, în special anvelope mai aderente și roți mai ușoare. Neuron Young Hero rulează pe anvelopele rapide Schwalbe Nobby Nic și Rocket Ron. Acestea sunt montate pe jante Race Face cu lățimea internă de 25 mm, împerecheate cu butuci Shimano MT400 TA. Pentru a se adapta picioarelor mai scurte, Young Hero primește angrenaj de 165 mm, cu o transmisie SRAM 12 SX Eagle.

Canyon Neuron AL 2020 este deja disponibil. Acesta e oferit în două variante unisex, AL 6.0 și AL 7.0 și două modele specific feminine, WMN AL 6.0 și AL 7.0, în 6 variante de culori. Singura diferență dintre modelul unisex și cel de femei este șaua Iridium cu formă specifică feminină.

Neuron AL 6.0 2020 vine cu o furcă Rockshox Judy de 130 mm și amortizor Deluxe Select+, transmisie Shimano cu 12 pinioane și frâne hidraulice MT200, roți Race Face/Shimano și anvelope Continental Mountain King III 2.3. Prețul pentru AL 6.0 și AL WMN 6.0 este de 1799 Euro.

Neuron AL 7.0 are un preț de 2199 Euro și este echipat cu furcă Fox 34 Float Rythm, amortizor Fox Float Performance DPS, transmisie SRAM cu 12 pinioane, roți Shimano și frâne Shimano MT 420. Neuron AL WMN are același preț de 2199 Euro, dar are amortizorul RockShox Deluxe Select+ de pe versiunea 6.0 și o furcă Pike Select.

Pentru mai multe informații și comenzi accesați pagina producătorului.

Informații de pe bikerumor.com

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

11 − 5 =