Acum citesti
Canyon a lansat MTB-ul hardtail Grand Canyon 2021 în 10 variante

Hardtail-urile cu preț avantajos sunt mereu la mare căutare iar noile Grand Canyon 2021 de la Canyon vor fi cu siguranță un succes în rândul tinerilor și a tuturor pasionaților și pasionatelor de MTB care doresc o bicicletă avantajoasă și capabilă. Cu prețuri ce încep de la 600 Euro la echiparea cu noul grup Deore 1x, ajungând până la echipare XT cu furcă Fox 34 de 120 mm și tijă dropper, există câte un model ideal pentru fiecare.

Prețul mic, echiparea bună și simplitatea unui hardtail din aluminiu sunt motivele ușor de înțeles pentru care Grand Canyon e de multă vreme cel mai vândut MTB de la Canyon și e pentru mulți începători în MTB prima alegere.

Cu un cadru din două tipuri de aluminiu și cu câteva îmbunătățiri, noul Grand Canyon 2021 oferă 10 modele pentru cicliști începând de la 8 ani, toate cu transmisii 1x.

Prima noutate e modelul complet nou Young Hero cu roți de 27.5, proiectat pentru a aduce geometria modelului 29 într-o formă adaptată tinerilor de 8-12 ani, cu înălțimea între 141-162 cm, noile cadre în mărimile XXS și XS având o cadru foarte înclinat dar care acceptă o furcă de 100 mm SRSuntour XCR. Cu un preț de 600 Euro, Young Hero e o ofertă exelentă, cu noua transmisie Deore 1×11 și cu frâne hidraulice Shimano.

Cu un cadru din același aliaj standard de aluminiu ca Young Hero dar cu dimensiuni ceva mai mari, Grand Canyon 5 și 6 folosesc tot furci de 100 mm cu gât conic, ax QR, monobloc filetat, rutare semi-internă a cablurilor și prinderi ascunse de portbagaj în spate. Geometria un pic diferită e oferită în mărimile XS-XL pentru modelul unisex și XXS-M pentru cel feminin WMN, ambele având roți de 27.5 pentru mărimile de la S în jos și de 29 de la M în sus.

Grand Canyon 5 și 5 WMN are un preț de 800 Euro și folosește noua transmisie Shimano Deore 1×12, modelele WMN având geometrie, șei și ghidon specifice.

Modelul Grand Canyon 6 și 6 WMN merge mai departe cu echiparea, folosind transmisia Shimano XT 1×12.

La următorul nivel, modelele Grand Canyon 7, 8 și 9 au un cadru mai ușor dintr-un aliaj superior AL SL. Modelele AL SL au butuci Boost cu ax integrat Canyon Quixle thru de 12 mm, rutare semi-integrată a cablurilor inclusiv pentru tijă dropper, monobloc pressfit însă păstrează prinderile de portbagaj din spate.

Modelele AL SL sunt construite pentru furci cu aptitudini de trail, cu cursă de 120 mm și gât conic, toate fiind echipate standar cu tije dropper.

Modelele WMN primesc geometrie specifică feminină în 4 mărimi, între XXS și M și ghidon și șei adaptate, în timp ce modelul unisex e disponibil în mărimile XS-XL. Mărimile S și mai mici folosesc roți de 27.5 iar cele M sau mai mari au roți de 29.

Modelul Grand Canyon 7 și 7 WMN costă 1200 Euro, folosește o transmisie SRAM SX Eagle 1×12, angrenaj Truvativ Stylo, frâne Shimano MT400, tijă dropper Canyon Iridium și furcă RockShox Judy Silver de 120 mm.

Modelul Grand Canyon 8 și 8 WMN costă 1400 Euro și oferă probabil cel mai bun raport calitate-preț, cu o furcă Fox 34 Rythm de 120 mm, transmisie Shimano 1×12 cu schimbător XT, frâne MT400 și tijă Iridium.

Modelul de top Grand Canyon 9 merge mai sus, cu aceiași furcă Fox 34 Rythm dar cu un grup mai complet XT, inclusiv frâne XT și cu un set de roți mai performant, marca Canyon.

Toate variantele Grand Canyon 2021 sunt deja disponibile direct de la Canyon, dar disponibilitatea diferă în funcție de mărime și culoare. Livrările sunt așteptate începând cu septembrie, dar unele modele au date de livrare din noiembrie.

Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

nine + five =