Acum citesti
Ceasurile multisport Garmin Fenix, Tactix & Instinct au primit variante cu încărcare solară

Ultimele modele premium Garmin Fenix 6 Pro Solar și Tactix Delta Solar Edition oferă deja cunoscutele funcții de înregistrare a activităților sportive și de navigație cu hartă, dar folosind acum ecranul cu panou solar ce extinde autonomia dintre două încărcări. Instinct Solar oferă și el o mulțime de funcții dar fără hărți, la un preț mai mic de jumătate din cel al modelelor premium.

Ceasurile cu încărcare solară nu sunt o noutate, dar acum, când dependența noastră de ceasuri smart cu GPS, monitorizare HR, tracking sportiv și chiar și navigație, necesitatea de energie crește mereu. Împerecheate cu smartphone-uri, ceasurile smart elimină necesitatea de a verifica mereu telefonul, folosind pentru asta notificările smart. Dar toate acestea funcționează doar dacă ceasul e încărcat. Anul trecut Garmin a introdus încărcarea solară pe modelul de top Fenix 6X Pro Solar, dar la un preț extrem de mare.

Acum aceiași lentilă cu panou solar integrat e oferită pe alte patru modele mai accesibile ca preț: Fenix 6 Pro Solar, Fenix 6S Pro Solar, Tactix Delta Solar Edition și Instinct Solar, toate cu autonomia considerabil mărită cu ajutorul încărcării solare.

Fenix 6 e practic modelul de top de ceas cu GPS de la Garmin, cu funcții complexe de înregistrare a activităților sportive, metrici specifice de MTB, monitorizarea pulsului și a oxigenării sângelui, antrenamente animate, monitorizarea somnului, respirației, hidratării, navigație cu hărți color, turn-by-turn, muzică, plăți wireless și multe altele, toate într-un smartwatch pe mână. Numărul funcțiilor este mult mai mare și le puteți găsi în testul nostru cu modelul Fenix 6X Pro.

Noile modele Fenix 6s Pro Solar de 42 mm și Fenix 6 Pro Solar de 47 mm la un preț de 4099 lei se adaugă modelului deja lansat Fenix 6X Pro Solar de 51 mm. Toate au lentila Garmin Power Glass ce asigură încărcarea solară și le crește autonomia.

Din păcate încărcarea solară nu poate să asigure funcționarea independentă a ceasului. Garmin spune că aceasta extinde autonomia ceasului cu doar 2 zile până la 16 zile de la 14 zile dacă e purtat afară în fiecare zi, în soare, timp de 3 ore. Dacă se folosește tracking-ul cu GPS, autonomia crește cu 4 ore de la 36 la 40 de ore dacă ceasul e folosit la exterior în soare. Există și un mod economic de funcționare cu GPS ce mărește autonomia cu 21 de ore până la maximul de 93 de ore în soare. Cea mai mare creștere a autonomiei este însă în modul Battery Saver unde aceasta crește cu 32 de zile până la 80 de zile, dar sunt active doar funcțiile de bază.

Pentru cei ce vor mai mult decât oferă Fenix 6, există modelul Tactix Delta Solar Edition care are în principiu aceleași funcții, dar este pregătit pentru operațiuni tactice camuflate având funcții cum ar fi night vision. Există chiar și un calculator balistic opțional, pentru 300$ suplimentari, pentru cei ce au nevoie de așa ceva. Prețul e pe măsură: 5399 lei!

La funcțiile modelului Fenix 6 se adaugă modurile stealth, jumpmaster, expedition, gold course și o funcție kill switch care în caz că e nevoie șterge imediat toată memoria ceasului. Și bineînțeles are și acesta lentila cu încărcare solară Power Glass și modurile de funcționare programabile din Power Manager.

Tactix Delta Solar e un pic mai eficient energetic, obținând un plus de autonomie de 3 zile, până la 24 de zile în modul solar. La înregistrarea cu GPS se adaugă 4 ore de autonomie, până la un total de 66 de ore sau 28 de ore până la 148 de ore în modul battery saving GPS. În modul Expedition GPS ceasul are 10 zile în plus de autonomie, până la 56 de zile, în timp ce în modul Battery Saver Wathc Mode autonomia crește cu 40 de zile până la 120 de zile, pentru cele mai lungi trasee în zone izolate.

Dacă modelele Fenix sunt scumpe, la sub jumătate din prețul acestora e disponibil modelul Instinct Solar GPS, ce oferă la 1949 lei măsurarea pulsului, înregistrarea activității cu senzor GPS/GLONASS/Galileo, profile pentru diferite sporturi, conectivitate și notificări smart și chiar și navigație înapoi la start. Modelele speciale Suft și Tactical sunt și ele disponibile în varianta Solar, la un preț de 2199 lei.

Datorită ecranului simplu monocrom, încărcarea solară oferă un plus de 13 zile de autonomie, până la 54 de zile în modul solar smartwatch, 8 ore suplimentare până la 38 de ore în modul GPS normal, 75 de ore suplimentare până la 145 de ore în modul GPS battery saver și 30 de zile suplimentare până la 68 de zile în modul Expedition GPS. În modul Base Battery Saver Watch, dacă ceasul este expus minim 3 ore pe zi la soare, acesta nu mai are nevoie de încărcare.

Toate noile modele Garmin Solar Fenix 6, Tactix Delta și Instinct sunt deja disponibile în mai multe variante de culoare și de curea la distribuitorii Garmin.

Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

seven − 2 =