Acum citesti
Canfield a lansat Lithium & Tilt, două noi MTB-uri full suspension cu roți de 29

Folosind propria suspensie Canfield Balance Formula, producătorul din Colorado a lansat două noi MTB-uri full suspension cu roți de 29. Canfield Lithium e un model de enduro/all-mountain cu cursa lungă și ajustabilă. Tilt e un model de trail cu cursa lungă. Ambele au cadrul din aluminiu și folosesc aceiași suspensie cu două brațe CBF.

Lithium are o cursă spate de 163 împerecheată cu o furcă de 170 mm. Combinând asta cu roțile mari de 29, bicicleta e concepută să facă față oricărei coborâri. Chainstay-urile extrem de scurte de 430 mm și unghiul furcii de 64.5 grade o fac însă să fie capabilă și să urce și să fie distractivă pe altele decât pe coborâri.

Suspensia CBF folosește două brațe pentru a controla efectiv poziția pivotului suspensiei și pentru a-l păstra fix deasupra foii, exact unde lanțul atinge foaia. Rezultatul e o pedalare consistentă și performantă pe toată lungimea cursei.

Modul de funcționare a suspensiei este explicat aici iar tehnologia e atât de bună încât frații Canfield au despărțit afacerea în două în 2019, unul dintre ei luând patentul suspensiei și licențiând-o mai multor mărci de bicicletă, în timp ce fratele său a păstrat marca de biciclete.

Cursa spate a modelului Lithium poate fi redusă la 151 mm prin montarea unui amortizor cu cursa mai scurtă. Standard acesta este de 230×65 dar se poate monta și unul 230×60. Modificarea mută mai jos monoblocul și micșorează puțin și unghiul furcii. În față se poate folosi orice furcă între 160-180 mm.

Cei ce vor mai multă versatilitate pot monta roți de 650b x 2.8 sau pot rămâne cu cele de 29 x 2.4 din echiparea standard.

Modelul e disponibil în culoarea roșie sau neagră, sub formă de bicicletă completă sau cadru. Gretatea anunțată a cadrului este de 3.5 kg iar împreună cu amortizorul are 4 kg. Bicicleta completă cântărește 14.4 kg.

Cine vrea o bicicletă mai polivalentă poate alege modelul Tilt, cu o cursă în spate de 138 mm și o furcă de 140 mm. Modelul este conceput pentru trail și poate de asemenea primi un amortizor cu cursa mai mică, roata spate având astfel cursa de 125 mm.

Tilt vine în culorile verde și alb. Chiar dacă bicicletele au culori și curse diferite, cele două modele împart un număr mare de elemente. Toate au rutare internă completă a cablurilor cu porturi noi ce permit folosirea de la zero la trei cabluri.

Zona monoblocului e reproiectată și are o componentă mai puțin, ceea ce mărește rigiditatea, rezistența și alinierea ambelor modele.

Tilt vine cu furcă Cane Creek Helm și amortizor Kitsuma în timp ce Lithium primește amortizor Ohlins TTX Air și furcă RXF 36 m.2 Air. Se poate opta pentru frâne Magura sau TRP. Ambele biciclete au în echiparea de bază transmisie SRAM GX Eagle 1×12, tijă dropper SDG Tellis, șa custom Canfield de la SDG, roți Canfield Special Blend AM29 cu posibilitatea de upgrade la RideFast Racing și Atomik Carbon, toate având anvelope Maxxis.

Ambele bicicelte pot fi deja precomandate cu mici discount-uri. Prețul începe de la 1699.99$ pentru cadru și de la 4599.99$ pentru bicicleta completă.

Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.

Informații de pe bikerumor.com

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

twenty − thirteen =