Acum citesti
Cane Creek a îmbunătățit, alungit și ieftinit tijele cu suspensie eeSilk

Cane Creek a îmbunătățit tija lor de șa cu cursă scurtă eeSilk pentru a crește performanța și durabilitatea, adăugând o versiune cu ax din carbon și scăzând prețul modelului din aluminiu. Cursa de 20 mm rămâne neschimbată iar funcționarea e reglabilă în funcție de greutatea ciclistului, pentru a amortiza vibrațiile de la asfaltul prost și drumurile neasfaltate sau pietruite.

La fel ca modelul original eeSilk, noua generație Cane Creek eeSilk și modelul complet nou eeSilk Carbon sunt proiectate pentru a oferi confort pe drumuri proaste, neasfaltate și pietruite, folosind pentru asta 20 mm de cursă de suspensie situată direct sub șa. Efectul este o scădere a oboselii la turele lungi pe teren mixt, fără a adăuga prea multă greutate bicicletei.

Modelul cu cursă lungă Thudbuster a primit deja îmbunătățiri mari, iar noua versiune eeSilk primește și ea mici modificări de design care o fac accesibilă pentru mai mulți amatori de gravel și all-road, îmbunătățind în același timp și durabilitatea.

Cea mai mare schimbare funcțională este trecerea la ax din inox seria 300 în locul celui din aluminiu de pe modelul anterior, bucșele fiind repoziționate pentru a fi mai protejate. Cane Creek spune că rezultatul e o funcționare mai silențioasă a pivotului și o durabilitate crescută. Brațele au putut fi un pic scurtate pentru a reduce profilul și a îmbunătăți aerodinamica.

Piesele de prindere din titan se păstrează la noul model cu tija din carbon. Noua versiune din aluminiu folosește însă piese din inox, pentru a scădea prețul, dar primește și o versiune cu 25 mm mai lungă, pentru a se potrivi și la bicicletele cu geometrie sloping pronunțată. Ambele modele păstrează offset-ul de 8 mm și prinderea de șa cu 2 șuruburi a modelului original, un șurub cu strângere în sus și unul în jos.

Noul Cane Creek eeSilk Carbon are prețul de 300$, cu doar 10$ mai scump decât modelul anterior din aluminiu lansat în 2018. Trecerea la carbon nu vine cu o scădere importantă de greutate, compensând doar greutatea suplimentară a componentelor mai rezistente folosite. Astfel, greuatea tijei de 27.2 este de 295 g iar a celei de 31.6 e de 305 g, ambele având lungimea de 350 mm.

Modelul nou eeSilk din aluminiu este cu o treime mai ieftin, la 200$, având aceleași îmbunătățiri de calitate și performanță. Modelul eeSilk de 27.2 are greutatea de 345 g iar cel de 31.6 are 350 g, ambele având acum lungimea de 375 mm.

Ambele versiuni sunt în stoc, disponibile direct de la Cane Creek sau prin distribuitori. Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.

Informații de pe bikerumor.com

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

ten − five =