Acum citesti
Noul eBike Porsche combină cockpit-ul Magura MCi cu cadrul construit de Rotwild

Porsche s-a gândit că ar fi o idee bună să lanseze un e-bike inspirat de modelul Porsche Taycan, așa că s-au născut Porsche eBike Sport și eBike Cross. Acestea, pe lângă design-ul semnat de marca legendară Porsche, vin cu mult stil și cu o echipare foarte atractivă.

Cel mai interesant element e folosirea cockpit-ului integrat Magura MCi, prezentat de ceva vreme de marca germană de componente. Cu cilindrul de frână ascuns, împreună cu toate cablurile și furtunele în ghidon, rezultatul e o estetică extrem de curată.

Sistemul integrat e oferit doar pe varianta eBike Sport, aceasta fiind cea orientată mai mult pentru folosire zilnică. Deși are cadrul full suspension din carbon produs de Rotwild și furca inversată Magura Boltron eMTB, bicicleta are o tijă de șa rigidă și anvelope orientate mai mult spre șosea.

Tija rigidă a permis integrarea sistemului de iluminare M99 LED de la Supernova, împreună cu o lumină puternică integrată în pipă.

Varianta eBike Cross pe de altă parte nu e un ciclocross cum ar sugera numele ci un MTB full suspension tradițional, cu tijă dropper, anvelope de MTB și aceiași suspensie ca varianta eBike Sport. Cum această versiune nu primește sistemul MCi, sunt folosite frânele puternice Magura MT Trail cu discurile speciale de 220 mm pentru e-bike.

Ambele modele utilizează sistemul de asistență electrică Shimano STEPS EP8, modelul sport fiind echipat cu o transmisie Shimano Di2 în timp ce varianta Cross folosește transmisia mecanică XT 1×12.

După imagini, se pare că bicicletele vin echipate cu roți premium de la Crank Brothers.

Nu sunt încă disponibile informații despre echiparea completă, dar greutățile anunțate sunt de 21.2 kg pentru Porsche eBike Sport în mărimea M, inclusiv pedalele și de 21.7 kg pentru Porsche eBike Cross în mărimea M, inclusiv pedalele. După cum e de așteptat de la un produs marca Porsche, bicicletele sunt situate în gama superioară a prețurilor, modelul eBike Sport costând 10.700$ iar eBike Cross fiind mai ieftin, la 8549$. Totuși, având în vedere echiparea, chiar dacă bicicletele nu ar purta sigla Porsche, probabil nu ar fi cu mult mai ieftine. Bicicletele vor fi disponibile începând cu luna martie, în 3 mărimi (S, M și L), la reprezentanțele Porsche și la magazine de ciclism atent selecționate.

Cei care dețin un Porsche Taycan Cross Turismo au posibilitatea de a cumpăra un portbagaj Porsche special proiectat pentru această mașină, pregătit să transporte două eBike-uri, cu o sarcină maximă de 50 kg.

Informații de pe bikerumor.com

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

one × 5 =