Acum citesti
Campionatul Național de Șosea pentru Amatori va avea loc la Constanța

Cicliștii recreaționali și amatori sunt cea mai numeroasă comunitate de utilizatori ai bicicletei din România, motiv pentru care tot mai multe curse li se adresează lor. Astfel, pentru prima dată în România se va da startul Campionatului Naţional de Şosea pentru Amatori, în data de 14 și 15 septembrie, având ca oraș gazdă Constanța.


Acesta va fi organizat de Federaţia Română de Ciclism in colaborarea cu Clubul de Ciclism Judeţean Constanţa, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa, Clubul Bilal Constanta şi Constanţa Cycling Team şi va avea loc în perioada 13-15 septembrie la Constanţa. Concursul constă în 2 etape: contratimp (10 km) şi fond (80 km).

Programul este următorul:

  • Joi 13.09.2012 – Şedinţa Tehnică.
  • Vineri 14.09.2012 – Contratimp Individual în staţiunea Mamaia pe distanţa de 10 km.
  • Sâmbătă 15.09.2012 – Fond pe distanţa 80 km pe traseul Agigea – Techirghiol – Moviliţa – Topraisar – Amzacea – Comana – Negru-Vodă şi retur.

Premierea va fi făcută sâmbătă 15.09.2012 după finalul probei de fond în faţa Sălii Sporturilor.

Se vor acorda titlurile de Campion Naţional la Contratimp şi Campion Naţional la Fond pentru următoarele categorii de vârstă:

  • 18 – 23 ani;
  • 24 – 35 ani;
  • 36 – 45 ani,
  • peste 46 ani.

Categoria în care sunt mai puţin de 5 concurenţi participanţi se comasează cu cea imediat inferioară. Cronometrarea se va face cu cipuri. Taxa participare este de 50 lei/probă şi se va achita până la data de 13.09.2012 în contul organizatorului sau numerar până la startul probei. Mai multe detalii poți găsi pe forumul Constanta Cycling Team sau pe pagina de facebook dedicată evenimentului.

Vezi Comentariu (1)
  • Acest eveniment nu poate avea loc fara suportul federatiei romane de ciclism si directiei judetene de sport constanta, factori decisivi in sustinerea si organizarea evenimentului.
    Poate in informarea initiala anu a fost mentionat acest lucru, dar este important.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

5 × two =